Echipa României s-a calificat în finală de pe locul 4

0
294

Izbaşa şi Ponor vor lupta mentru medalii la câte două aparte, Bulimar la unul. Accidentată, Larisa Iordache a vrut mult, dar a reuşit puţin

Echipa feminină de gimnastică a avut un debut ezitant în turneul olimpic. Fetele antrenorilor Bellu şi Bitang s-au calificat în finala pe echipe de pe poziţia a patra, cu 176.264 puncte, după SUA (181.863), Rusia (180.429) şi China (176.637). Diferenţa mică faţă de asiatice ar putea da speranţe României la un loc pe podium, însă concursul tricolorelor a fost plin de ezitări. Larisa Iordache a făcut patru aparate, în ciuda accidentării de la picior, dar nu s-a calificat în finala niciunuia dintre ele. Ea a căzut la sol, iar la bârnă a făcut multe greşeli.

Sandra Izbaşa (foto) a căzut şi ea la paralele. “Aşa a fost să fie. Se întâmplă multe când eşti acolo sus. Nu prea sunt mulţumită de mine”, a spus Sandra la final. Ea a avut în schimb evoluţii foarte bune la sărituri şi la sol, prinzând ambele finale de pe locul 2. Bârna, aparatul forte al româncelor, a adus două fete în finală, pe Cătălina Ponor (locul 7) şi Diana Bulimar (locul 8)! Ponor a mai pătruns şi în finala de la sol, tot de pe locul 7. “În finală va fi altceva, o vom lua de la zero”, a mai spus Izbaşa, singura gimnastă care a dat declaraţii presei la final. Antrenorii Bellu şi Bitang au ieşit pe altă parte, refuzând să dea ochii cu ziariştii.

Echipa României a fost formată din Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Diana Chelaru.

Revenind la finala pe echipe, în afară de SUA, Rusia, China şi România, s-au mai calificat, la mare distanţă de tricolore, Marea Britanie, Japonia, Italia şi Canada.

Finalele olimpice feminine sunt programate astfel: pe echipe (astăzi, ora 18.30, TVR 1, TVR HD), individual-compus (2 august, 18.30), sărituri (5 august, 16.00), paralele (6 august, 16.00), bârnă şi sol (7 august, 16.00).