Peste o oră ajunge Papa Francisc în România

0
136

Papa Francisc începe astăzi o călătorie apostolică de trei zile în România (31 mai – 2 iunie 2019), sub genericul ”Să mergem împreună”. Sfântul Părinte merge la București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj. Aşa cum a spus vine într-o țară despre care a spus că este ”frumoasă și primitoare” și pe care tradiția o numește ”Grădină a Maicii Domnului”.

Pontiful va ajunge peste o oră pe Aeroportul Otopeni, din București , unde este întâmpinat de președintele țării, Klaus Iohannis, de nunțiul apostolic în România și R. Moldova, arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, de arhiepiscopul de București, mons. Ioan Robu, și de ceilalți membri ai Conferinței episcopilor din România. Un grup de 700 de copii și tineri, însoțiți de pr. Nicolae Farcaș, îl așteaptă la aeroport pe Sfântul Părinte, care primește flori de la doi copii îmbrăcați în costume tradiționale românești.

În pofida previziunilor meteo valabile pentru Capitală, unde se așteaptă nori și ploaie, mii și mii de credincioși vor saluta trecerea Sfântului Părinte pe traseul oficial. Patru locuri din București cu o încărcătură simbolică sunt cuprinse în agenda primei zile în România: Palatul Cotroceni, pentru o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis și autoritățile statului, Palatul Patriarhiei, pentru un colocviu cu patriarhul Daniel și un discurs în fața Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, noua Catedrală Patriarhală, pentru rugăciunea Tatăl Nostru, și Catedrala romano-catolică ”Sf. Iosif”, pentru Sf. Liturghie. Din seara de vineri, papa Francisc este găzduit la Palatul Nunțiaturii Apostolice, unde are o întâlnire privată cu membrii ordinului iezuit.