La Dolj, au fost certificate primele produse tradiţionale din judeţ

0
300

Judeţul Dolj are, începând cu 27 mai, primele trei Atestate de Produs Tradiţional. Acestea sunt produse de “Ferma lui Ghirţă”, de la Dăbuleni, condusă de Dorin şi Gilbert, fiul său, Vîrcan.  Acestea se bazează pe produse din carnea de porc, rasa mangaliţa, şi poartă următoarele denumiri: “cârnaţi trandafiri de mangaliţa”, “piept oltenesc de mangaliţa” şi “burtican de mangaliţa”. Ieri, la sediul Direcţiei pentru Agricultură Dolj a fost prezentat, într-un cadru festiv, acest câştig al agriculturii doljene , fiind prezentate şi alte proiecte, unul având inaugurarea săptămâna viitoare. “Este un moment fericit pentru mine, să înmânez aceste atestate de produse tradiţionale. Cererile au fost depuse în urmă cu o sptămână, iar rezultatele au venit foarte repede. Nu mai trebuie să vorbim de birocraţie, atunci când dosarele sunt foarte bine întocmite, aşa cum a fost vorba aici.Sunt primele astfel de atestate, dar vor veni şi altele, iar, săptămâna viitoare vom inaugura un nou proiect”, a precizat  Adrian Popa,  director al Direcţiei pentru Agricultură Dolj. Prezent la premiere,  Dorin Vîrcan, alături de fiul său,  Gilbert, a precizat: “Am plecat de la o problemă a alimentaţiei sănătoase. Ne-am afiliat asociaţiilor de crescători de porci din această rasă, am mers mai departe şi, acum, culegem roadele.Ne vom extinde, avem, în prezent peste 300 de capete, un microabator, iar aceste atestate ne dau certificarea unor produse tradiţionale”. Este un început, vor fi continuări, iar noi vom reveni cu amănunte.