Program special de alegeri, la Serviciile de Evidenţă a Persoanelor

0
251

Pentru asigurarea condiţiilor necesare  exercitării dreptului de vot în data de 5 iunie a.c., Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj şi Serviciile Publice Comunitare locale de Evidenţă a Persoanelor, ce funcţionează în raza judeţului Dolj, vor avea program de lucru cu publicul şi în zilele de 4 şi 5 iunie, după cum urmează: sâmbătă, 4 iunie, între orele 8.00 şi 16.00, şi duminică, 5 iunie, între orele 7.00 şi 21.00.carti de identitate

Măsura este menită să asigure starea de legalitate a cetăţenilor privind deţinerea unui act de identitate valid şi face parte din planul general de măsuri adoptat de MAI, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor locale din data de 5 iunie. Cei interesaţi pentru a obţine acte de identitate se pot adresa cu cereri la ghişeele serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor ce arondează localitatea acestora de domiciliu. Cazurile deosebite, ce nu se pot soluţiona la nivelul serviciilor locale din judeţ, pot fi sesizate la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj, care va interveni şi va elibera acte de identitate în toate aceste situaţii. Cei interesaţi de a obţine vize de reşedinţă dar şi cei care şi-au pierdut actul de identitate, le-a fost furat sau îl au într-o stare deteriorată, pot depune solicitări până cel târziu mâine, 1 iunie, pentru a exista timpul necesar efectuării verificărilor prin structurile de poliţie de la locul de domiciliu/reşedinţă şi transmiterii rezultatelor fără de care, acest gen de solicitări nu pot fi soluţionate.

Cetăţenii care domiciliază sau îşi au reşedinţa în comunele Mârşani şi Gângiova pot obţine acte de identitate numai de la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj – sediul în Craiova, strada „Vulturi” nr. 9, deoarece serviciile de profil din aceste localităţi nu funcţionează în această săptămână şi nici în zilele de 4 şi 5 iunie 2016. Pentru informaţii suplimentare sau sesizarea unor situaţii deosebite, persoanele se pot adresa Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor în a cărei rază de competenţă îşi au domiciliul sau să contacteze Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj, la telefoanele 0351.43.70.38, 0351.41.12.90 sau 0768.10.22.55 – persoană de contact Milculescu Tania-Augustina.