Primăria Craiova casetează canalul Cornițoiu

0
268

Primăria Craiova a semnat contractul de lucrări pentru amenajarea canalului Corniţoiu, tronsonul cuprins între străzile „Deceneu” şi „Bariera Vâlcii”, precum şi preluarea izvoarelor costiere de pe strada „Pârâului”. Ultimul fragment, cel dintre cimitirul Sineasca și strada „George Enescu” va fi licitat în toamnă.

 

Investiţia este finanţată în totalitate din fonduri de la bugetul local, valoarea contractului ridicându-se la peste 4,1 milioane de lei. Potrivit autorităților locale, lucrările urmează să fie executate de asocierea de firme Recon – Civilcad, în termen de 4 luni de la primirea ordinului de începere a  lucrărilor. „Această investiţie va duce la salubrizarea zonei, înlăturarea mirosurilor neplăcute, țânţarilor şi altor dăunători a căror prezenţă este favorizată de situaţia actuală. În acest fel vor fi asigurate şi condiţiile unei bune funcţionări şi exploatări corespunzătoare a reţelelor de canalizare, unei viitoare amenajări peisagistice a zonei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova.

Tronsonul din „George Enescu” are probleme de expropriere

Studiul de fezabilitate prevede ca lucrările la canal Corniţoiu să cuprindă trei tronsoane: tronsonul I – între străzile „Bariera Vâlcii” – ”Deceneu”, tronsonul II – cimitirul „Sineasca” – strada „George Enescu” și tronsonul III – între strada „Pârâului – preluarea izvoarelor costiere”. Până în prezent au fost licitate doar lucrările pentru tronsoanele I și III, pentru tronsonul III urmând să aibă loc

procedura de expropriere. Autoritățile locale spun că procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de lucrări și pentru acest segment să se deruleze cel mai târziu în toamna acestui an. Canalul colector din Cornițoiu preia apele meteorice și le descarcă în canalul casetat din aval, iar tronsonul care cuprinde preluarea izvoarelor costiere de pe strada „Pârâului” va deversa apa captată în canalizarea pluvială existentă.