A omorât un om lovindu-l cu cărămida în cap

0
292

Un bărbat de 48 de ani, din Băilești, a fost arestat pe o perioadă de 30 de zile, ieri după-amiază, în baza mandatului emis pe numele său de magistrații Tribunalului Dolj pentru comiterea infracțiunii de omor. Bărbatul, după ce a băut bine, s-a certat cu un localnic și l-a lovit cu o cărămidă în cap, victima decedând acasă.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, totul s-a petrecut în noaptea de 28 spre 29 mai a.c. (miercuri spre joi), în Băilești, în apropierea unui bar. Autorul Pompilian Becherescu, de 48 de ani, pe fondul consumului de alcool, a avut un conflict spontan cu victima, Stelian Marinescu, tot de 48 de ani, și tot din Băilești. Cei doi s-au tot certat până când Becherescu a luat de jos o cărămidă cu care l-a lovit în cap pe Marinescu. Acesta a plecat acasă, unde a ajuns plin de sânge, i-a povestit mamei sale, cu care locuia, ce s-a întâmplat și cine l-a lovit, apoi s-a culcat. Însă nu s-a mai trezit joi dimineața. Mama lui a sunat după ambulanță, explicând că bărbatului îi curge sânge din urechi, însă când medicii au ajuns la locuința acestuia n-au mai putut decât să constate decesul lui Stelian Marinescu. Au fost chemați polițiști și un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, după finalizarea cercetării cadavrul fiind ridicat și depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Potrivit raportului preliminar al medicilor legiști, moartea victimei a fost violentă și s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral produs prin lovire cu un corp dur în cap. Oamenii legii l-au luat de acasă pe autor, l-au adus la Craiova, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, l-au audiat, apoi procurorul de caz a emis pe numele său ordonanță de reținere pe 24 de ore, fiind introdus joi în arestul IPJ Dolj.

„Autorul, din Băilești, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanță, și va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. În sarcina sa a fost reținută comiterea infracțiunii de omor”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Ieri după-amiază, Pompilian Becherescu a fost prezentat magistraților Tribunalului Dolj, care au admis propunere procurorilor și au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.