Primăvara grădinărim în cadrul proiectului Citizenship Lab III – Greenholic Edition

0
566

Asociația April Hub dă startul atelierelor de grădinărit din cadrul proiectului Citizenship Lab III – Greenholic Edition, proiect co-finanțat prin Corpul European de Solidaritate, menit să dezvolte abilitățile de reciclare, spiritul creativ, dar și pasiunea pentru îngrijirea mediului înconjurător.

Primul atelier de grădinărit va avea loc duminică, 02 aprilie, ora 15:00, înscrierea realizându-se prin completarea formularului online: https://t.ly/IcrI.

„Duminică, 02 aprilie, vom da culoare micii noastre grădini comunitare, ce acum este găzduită de Alai Hub, cu ajutorul florilor de primăvară, acesta fiind primul atelier dintr-o serie de trei, ce vor avea loc în luna aprilie. Următorul atelier se va axa pe plantarea răsadurilor, iar ultimul atelier este dedicat grădinilor în miniatură.”, ne spune Andreea Melinescu, managerul proiectului, dar și inginer peisagist.

„Pentru fiecare atelier înscrierea se face printr-un formular online, disponibil pe pagina noastră de Facebook, locurile sunt limitate, iar vârsta minimă de participare este de 10 ani. Vom anunța și datele pentru următoarele ateliere, curând. Urmăriți-ne pe Facebook!”, ne îndrumă Eusebiu Oprea, responsabil de departament marketing & PR.

Andreea, alături de echipa sa, nu se pregătește doar de atelierele de grădinărit, ci și de o expoziție ce va fi realizată și din deșeuri, precum componente de telefoane, calculatoare, dar şi metal, sticlă, ele fiind îmbinate cu elemente naturale.

„Fiind a III – a ediție din seria de proiecte Citizenship Lab, am vrut să ne axăm și mai mult pe partea creativă, astfel, într-un final, am rămas la ideea de a crea o expoziție de măști, ce va ilustra atât partea umană, naturală, cât și partea artificială a lumii în care trăim. Am început să facem primii pași în pregătirea expoziției, care cel mai probabil va avea vernisajul la sfârșitul lunii mai.”, ne povestește Andreea.

Citizenship Lab III – Greenholic Edition a cuprins și 4 ateliere creative de reutilizare a deșeurilor ce au avut loc în toamna anului trecut și s-au bucurat de peste 100 de participanți.

Asociația April Hub a fost fondată în anul 2016. A obținut Premiul III la categoria Protecția Mediului, decernat la Gala Societății Civile în anul 2022 pentru proiectul Citizenship Lab II – Green Edition, dar şi Premiul al III-lea la Gala Tineretului din România, secțiunea „Cultură”, pentru proiectul InstaCraiova, The Festival, ediția a VI – a.