Glumă la Rădoi Erevan: România a pierdut în Armenia

1
767

Craiovenii s-au simţit confortabil în echipament alb-albastru la naţională, dar, din păcate, cam numai ei. Două goluri Cicâldău din două assist-uri ale lui Bancu şi România conducea cu 2-1 la Erevan, în minutul 85. N-a fost de-ajuns însă nici pentru a obţine un punct, fiindcă defensiva lui Rădoi este hilară de când a venit pe banca naţionalei şi n-a dat semne de  upgrade. Nu e o întâmplare, armenii au mai avut multe alte ocazii, cum au de obicei adversarii României, unii şi marcând cât au nevoie. Precum armenii, o naţională modestă, lipsită în acest meci şi de starul lor all-time, Mkhitarian, dar ambiţioasă, agresivă şi bine organizată de un antrenor spaniol. Pe final, armenii au dat impresia că pot întoarce rezultatul oricât de puţin timp ar fi avut la dispoziţie, ţinând cont de labilitatea apărătorilor noştri.

La 2-1 pentru români, Puşcaş a împuşcat un armean cu gheata şi a fost trimis la vestiare, acolo unde trebuia să-l fi direcţionat mai devreme Rădoi, care însă, la 2-1, a considerat că trebuie să joace cu două vârfuri. Puşcaş a ieşit pe final, dar România a jucat în inferioritate din start, fiindcă Denis Man a fost de fapt Denismanian, un jucător periculos numai pentru poarta tricoloră. Rădoi a mutat târziu şi prost, fiindcă şi-a mai scos de la naftalină şi propria invenţie, Creţu, cel care nu joacă nici în modestul campionat sloven. Asistentul nu a semnalizat ofsaidul la golul egalizator, iar Creţu a pus mingea pe var pentru victoria gazdelor, răsplătindu-l astfel pe Rădoi pentru încredere. Un eşec ruşinos al României, nu o glumă la Radio Erevan, pardon, la Rădoi Erevan.

Armenia – România 3-2

Au marcat: Sperţian ’56, Haroian ’86, Barseghian ’89 (p) / Cicâldău ’62, ’72.

Armenia: Iurcenko – Hambarţumian, Calisir, Haroian, Hovhannisian – Barseghian (Udo ’90+2), Grigorian, Muradian (Sperţian ’46), Bairamian – Karapetian (Şagoian ’46), Briasco (Adamian ’46). Selecţioner Joaquin Caparros.

România: Niţă 6 – Mogoş 3, Toşca 2, Chiricheş 4, Bancu 7 – Cicâldău 8 (Creţu ’81) 1, R. Marin 4 – Man 1 (Mihăilă ’81) 4, Stanciu 6 (Fl. Tănase ’73) 4, Maxim 4 (Keşeru ’73) 2 – Puşcaş 2. Selecţioner Mirel Rădoi.

Eliminare: Puşcaş (78).

1 COMENTARIU

  1. Domnule Cosmin S.,

    La acordarea notelor, si ma refer la dl. Mihaila valentin, ati avut in vedere faptul ca a jucat in partea dreapta unde nu este pozitia dansului obisnuita sau aveti ceva cu dumnealui? Nu de alta, dar 4 este nota de corijenta iar parmegianul este departe de repetenta in acest sezon, nu credeti ?

Comments are closed.