Elevii pot învăța pentru evaluarea națională de pe YouTube și TikTok

0
715

Prin intermediul unor video-uri educaționale care conțin cele mai importante concepte din materia de Limba și literatura română, elevii de clasa a VIII-a pot învăța, mai nou, pentru Evaluarea Națională, de pe TikTok, YouTube, Instagram și Facebook.

Echipa A FOST ODATĂ a pregătit 12 clipuri educaționale care conțin cele mai importante teme din materia de Limba și literatura română: Rezumatul, Idei principale și idei secundare, Cuvântul, Tipare textuale I (descriptiv, narativ), Tipare textuale II (dialogal, explicativ, argumentativ), Textul nonliterar, Jurnalul, scrisoarea, emailul, Textul dramatic, Personajul și modalități de caracterizare, Textul liric, Cum compari două texte, Forma corectă a cuvintelor. Alături de cele 12 clipuri, elevii pot găsi pe www.afostodata.net și fișe de lucru și demonstrații realizate pornind de la exemple concrete care să îi ajute să înțeleagă aceste concepte, nu doar să le învețe pe dinafară.

Materialele sunt realizate sub forma unor video-uri pe înțelesul generației 2021. Scopul echipei nu este să dubleze materia din manual, ci să o prezinte într-o formă nouă, modernă și relaxată. Acest conținut se va regăsi și sub hashtag-ul #InvatapeTikTok, în mediul unde acești „digital natives” își petrec o mare parte din timp.

Materialele sunt realizate prin proiectul Evaluare Națională online 2021, dezvoltat de echipa A FOST ODATĂ, finanțat prin programul Start ONG.

Zilele în care vor fi publicate materiale noi vor fi luni și joi, pe site, YouTube A fost Odată, facebook.com/afostodată și TikTok.com/a_fost_odata.