Craiova, prea fricoasă în faţa CFR-ului

0
400

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-0

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 28.000.

Universitatea Craiova: Mitrovic 7 – R. Popa 7, Kelic 7 (79 Gardoş), Tiago Ferreira 7 – Martic 6, Zlatinski 5, Andre Santos 6 (76 Mateiu) 5, Bancu 6 – Gustavo 5 (72 Glavina) 5, Mitriţă 7, Băluţă 5. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve neutilizate: L. Popescu – Dimitrov, Screciu, Briceag.

CFR Cluj: Vâtcă 7 – Manea 7, Vinicius 7, Boli 7, Camora 7 – Hoban 7, Djokovic 6 (70 Ioniţă) 4 – Deac 6, Culio 7, Păun 5 (58 Costache) 6 – Omrani 6 (87 Ţucudean). Antrenor: Dan Petrescu. Rezerve neutilizate: Duka – Mureşan, L. Rus, Mailat.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti) 6. Asistenţi: Mircea Orbuleţ 7 (Bucureşti), Vladimir Urzică 4 (Piatra Neamţ). Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Ioan Onicaş (Zalău), Mircea Călin (Bucureşti).

 

Craiova şi CFR-ul îşi împărţiseră succesele în sezonul regulat, chiar cu acelaşi scor, iar înaintea primei dispute directe din play-off ardelenii aveau patru puncte avans. Faţă de structura obişnuită, Mangia l-a preferat pe lusitanul Andre Santos în locul lui Mateiu, în timp ce liderul a avut două absenţe de marcă: Dan Petrescu şi Arlauskis. Surprize au fost şi pe banca de rezerve, unde gazdele au aşezat doar jucători defensivi, cu excepţia lui Glavina, pe când CFR avea la dispoziţie patru jucători de atac. Craiova era cea care în cazul unui eşec îşi lua adio de la titlu, cursa urmând să se ducă în doi în ultimele 7 etape. Şi poate din această cauză alb-albaştrii au abordat crispat jocul, fără să rişte, nici măcar cei 28.000 de spectatori nereuşind să-i anime. Oaspeţii au acceptat invitaţia în jumătatea olteană şi au încercat să speculeze fazele fixe, dar nici ei n-au fost prea convingători. A ieşit un meci urât, la care starea terenului a contribuit din plin, pe ogorul de pe „Ion Oblemenco” . Prima ocazie am smuls-o prin minutul 35, un şut de la 25 de metri al lui Hoban, respins de Mitrovic. Oltenii au încercat imediat replica, dar Bancu a lovit prost mingea cu capul. În prima repriză am remarcat forma foarte slabă a lui Zlatinski şi Gustavo, care au pierdut toate duelurile, dar şi pe cea a asistentului Urzică, pasiv la 3 ofsaiduri clare ale clujenilor.

Nici după pauză n-a fost rost de mai mult fotbal, deşi tot CFR a fost echipa care a încercat ceva, în timp ce Craiova a confirmat că nu mai este echipa exuberantă care făcea spectacol anul trecut, ci una rece, care mai mult ia în calcul să se apere. Ca şi în prima repriză, prima ocazie a aparţinut tot CFR-ului şi a fost tot un şut de la distanţă, trimis de Culio şi apărat de Mitrovic. Deac a fost mult mai periculos, câteva minute mai târziu, dar goal-keeper-ul oltenilor a fost pe direcţia mingii. CFR a arătat totuşi că este echipa care se gândeşte mai serios la titlu, atât prin joc, dar şi prin schimbările ofensive comandate de Dan Petrescu. Prima mare şansă de gol a Craiovei a apărut abia cu un sfert de oră înainte de final, din şutul lui Mitriţă, dar Vâtcă a împins bine în picioare şi a deviat în corner cu vârful degetelor. Glavina şi Gardoş au debutat în alb-albastru, dar nu au influenţat rezultatul final, unul de care au fost mulţumite ambele echipe. Dar cea mai bucuroasă probabil că e FCSB.