Val de imigranţi la graniţele României

0
229

imigrantiPeste 50 de migranţi au fost prinşi, în doar câteva ore, când încercau să intre ilegal în România. Toţi vor fi trimişi înapoi în Serbia

Valul de migranţi care ia cu asalt graniţele României cu Serbia continuă. Poliţiştii de frontieră din vestul ţării au prins, în doar câteva ore, peste 50 de migranţi care căutau o viaţă mai bună în vestul Europei.

Noaptea trecută, echipaje mixte de la Moraviţa au prins în Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetăţeni din Afgansitan Pakistan, Siria si Irak. 22 bărbaţi, 11 femei şi 13 minori, cel mai mic avand doar un an, se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Toţi au fost duşi la audieri.

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au prins, la Grădinari, cinci cetăţeni sirieni, toţi bărbaţi, cu vârste între 19 şi 28 de ani.

Toţi migranţii sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Ei vor fi trimişi înapoi în Serbia, iar cazul va fi cercetat în comun de autorităţile din cele două ţări, a transmis corespondentul TVR Adriana Pinti.