„Faptele bune sunt lumină”, campanie umanitară iniţiată de Asociaţia „Vasiliada”

0
259

Asociaţia „Vasiliada” desfăşoară în perioada Postului Mare campania umanitară „Faptele bune sunt lumină”. Iniţiativa vine în sprijinul bătrânilor nevoiaşi din Craiova şi Târgu Jiu.

Faptele bune sunt luminaÎn cadrul campaniei „Faptele bune sunt lumină”, toţi cei interesaţi să ofere ajutor bătrânilor imobilizaţi la domiciliu, care trăiesc în singurătate şi sărăcie, sunt îndemnaţi să doneze la bisericile din Craiova şi Târgu Jiu alimente neperisabile, precum ulei, zahăr, făină, conserve, fasole, paste făinoase etc.

Donaţiile se pot face, de asemenea, la sediul Asociaţiei „Vasiliada”, din strada „Fraţii Buzeşti” nr. 20, Craiova, iar informaţii suplimentare pot fi oferite la numărul de telefon 0251.521.040. Donaţiile vor fi colectate de la fiecare biserică, în Săptămâna Patimilor, de asistenţii sociali ai Asociaţiei „Vasiliada”, şi împărţite persoanelor vârstnice, pentru a le aduce o bucurie cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale.

„O chemare a întregii comunităţi la solidaritate şi responsabilitate socială”

Campania se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, care în Săptămâna Patimilor va vizita o parte dintre bătrânii imobilizaţi la domiciliu. «Campania noastră este o chemare a întregii comunităţi la solidaritate şi responsabilitate socială şi reprezintă expresia purtării de grijă faţă de bătrânii care trăiesc în singurătate. Mulţumim tuturor celor care se alătură demersului nostru, înţelegând că „Faptele bune sunt lumină” atât pentru noi, cât şi pentru cei care au nevoie de sprijinul nostru», a declarat pr. Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei „Vasiliada”.

Acestui demers umanitar i s-a alăturat şi TVR Craiova, care va difuza în fiecare săptămână, până la finalul campaniei, povestea unui bătrân care trăieşte singur, imobilizat la domiciliu. «Suntem alături de Asociaţia „Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei într-o campanie care vă îndeamnă să nu îi uităm pe cei bătrâni ajunşi în situaţii dificile. Valorile omeniei, solidarităţii, milei creştine sunt valori în care credem şi pe care le cultivăm, având convingerea că şi telespectatorii TVR Craiova vor înţelege acest demers şi îi vor răspunde» a declarat Mirela Giodea, producător executiv TVR Craiova.

Asociaţia „Vasiliada”, 16 ani de fapte bune în Oltenia

Asociaţia „Vasiliada” este organizaţie nonguvernamentală, având caracter social, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei. În cei 16 ani de activitate social-filantropică, Asociaţia „Vasiliada” a devenit una dintre cele mai reprezentative instituţii de caritate din Oltenia, dezvoltând proiecte sociale pentru diferite categorii de persoane aflate în dificultate, precum copii aflaţi în situaţii de risc, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, tineri cu dizabilităţi sau persoane fără un loc de muncă. În anul 2016, Asociaţia „Vasiliada” a primit premiul pentru „Instituţia Anului” în domeniul asistenţei sociale din România, în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială.