Tramvaiul mai stă o tură

0
392

Tramvaiul nu va circula pe data de 31 martie, aşa cum se anunţase oficial. Autorităţile locale au dat un nou termen, spunând că este posibil să fie repus pe şine de săptămâna viitoare deoarece nici acum nu s-a reuşit să se facă recepţia la Calea Bucureşti. Automat, nici calea de rulare a tramvaiului nu poate fi dată în folosinţă.

Calea de rulare a tramvaiului, care a fost reabilitată în ultima perioadă, ar fi trebuit să se afle pe ordinea de zi a şedinţei CLM de astăzi, sub forma unui proiect de hotărâre prin care investiţia să intre în patrimoniul municipiului şi, apoi, dat în administrare SC RAT Craiova. Procedura nu şi-a mai urmat însă acest curs. Aleşii locali sunt convocaţi astăzi într-o şedinţă ordinară, dar pe lista celor 37 de proiecte, la care se adaugă încă două peste ordinea de zi, nu se află nici o iniţiativă de acest gen.

Calea Bucureşti nu a fost recepţionată

Viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că Primăria Craiova nu a putut să vină cu un astfel de proiect din motive tehnice. Potrivit acestuia, recepţia care a fost începută de municipalitate la Calea Bucureşti nu a putut fi încheiată deocamdată. „Au fost semnalate unele remedieri de execuţie pe care constructorul le-a făcut. Aceste lucrări au fost verificate, dar trebuie să intre din nou în comisia de recepţie, care le va analiza şi va vedea dacă au fost executate corespunzător. Din acest motiv s-a întârziat recepţia”, a precizat Mihail Genoiu.

Comisia se va întruni vineri

Comisia de recepţie a Căii Bucureşti ar urma să se întrunească, potrivit viceprimarului, la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact vineri. Dacă se vor găsi defecte de execuţie, funcţionarii din primărie trebuie să întocmească din nou o anexă în care să precizeze ce mai trebuie refăcut. „Să sperăm că nu va mai fi nevoie de o altă anexă şi că totul este bine executat pe Calea Bucureşti. După ce va fi făcută recepţia la lucrări, atunci noi vom veni cu proiect de hotărâre pentru calea de rulare a tramvaiului. Mai mult ca sigur va fi o şedinţă extraordinară săptămâna viitoare”, a mai spus Genoiu.

13 tramvaie au fost modernizate

Tramvaiul nu a mai circulat în Craiova din mai 2013, când au început lucrările de reabilitare a căii de rulare. În acest timp, traseele reţelei de tramvai au fost deservite de autobuze. Odată cu repunerea în funcţiune a liniei, vor fi scoase pe traseu şi cele 13 tramvaie care au fost modernizate, în regie proprie. Potrivit raportului primarului, care se află pe ordinea de zi de astăzi, intervenţiile la tramvaie au fost axate, în principal, pe reparaţiile capitale la boghie, iar pe partea de caroserie s-au înlocuit porţiunile ruginite şi degradate, s-au recondiţionat podelele şi s-a montat covor antiderapant, s-au pus scaune tapiţate şi iluminat cu leduri. Potrivit autorităţilor, în tramvaie vor fi montate şi aparate de aer condiţionat.