„Imago texte”, cu prof. univ. dr. Ionel Buşe

0
637

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă aşteaptă astăzi, începând cu ora 18.00, în Salonul Medieval, la cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului „Imago texte”. Invitat este prof. univ. dr. Ionel Buşe, care va citi proză inedită, textele urmând a fi publicate în revista craioveană de cultură „Mozaicul”, şi va intra în dialog cu publicul. Întâlnirea este moderată de Petrişor Militaru.

Ionel Buşe (n. 4 noiembrie 1958, Tg. Logreşti, Gorj) este profesor univ. dr. în filozofie la Universitatea din Craiova. Are două doctorate – unul în filozofie la Universitatea Bourgogne din Dijon, Facultatea de Litere şi Filozofie, unde a fost bursier, teza fiindu-i coordonată de Jean-Jacques Wunenburger, şi celălalt în istoria filosofiei, susţinut la Universitatea din Bucureşti, sub coordonarea prof. univ. dr. Gheorghe Vlăduţescu.

Este fondator şi director al Centrului de Studii asupra Imaginarului şi Raţionalităţii „Mircea Eliade” la Universitatea din Craiova (colaborare cu Centre de Recherches sur l’Imaginaire et Rationalite „Gaston Bachelard” al Universităţii Gaston Bachelard din Dijon), al cărui scop este studierea imaginarului social, a imaginii şi simbolului în culturile tradiţionale, în filosofie şi ştiinţă, precum şi a diverselor modele de raţionalitate. Este autor a opt cărţi.

„Imago texte” – o continuarea a proiectului „De la Cetatea Băniei la Cetatea Poeziei” – s-a născut de la ideea metamorfozelor pe care un text le suferă în procesul de creştere şi dezvoltare a conţinutului până la desăvârşirea propriei forme. Participarea este liberă.