22 de companii prezente la Târgul de Cariere din Craiova

0
137

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate  la „Târgul de Cariere” deschis, vineri, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. 22 companii şi-au expus oferta cu posturile disponibile atât în ţară, cât şi în străinătate. În cadrul evenimentului sunt prezente şi organizaţii care oferă cursuri de calificare şi recalificare, recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei. 

Organizat de AIESEC în parteneriat Primăria şi Consiliul Municipal Craiova, „Târgul de cariere” îşi propune să faciliteze dialogul între angajatori şi cei care se află în căutarea unui loc de muncă. Reprezentanţii companiilor vor sta la dispoziţia cetăţenilor cu oferte şi explicaţii şi sâmbătă până la ora 17.00.

Printre companiile prezente se numără Obiettivo Lavoro, Vimetco Extrusion, Vimetco Alro, Kirchhoff Automotive, IAC Group, Aproape de Tineri, LIDL, Manpower, Centrul de formare DAGMAR D.V. sau Acces Oltenia.

Ofertele vizează domenii variate precum tehnic, comercial, informatic, dar urmăresc şi instruirea potenţialilor angajaţi, prin facilitarea accesului la cursuri de formare profesională, dezvoltare a competenţelor lingvistice şi programe de practică în străinătate.

Ofertă variate în producţie

Cele mai multe locuri de muncă sunt în producţie, disponibile atât pentru absolvenţii de studii superioare, cât şi pentru cei cu studii medii. Compania Obiettivo Lavoro recrutează în domeniul tehnic, atât  persoane cu experienţă, cât şi tineri absolvenţi. „Oferta conţine în majoritate posturi tehnice de ingineri. Locurile de muncă sunt atât în Slatina cât şi în Craiova şi Bucureşti, întrucât recrutăm pentru diverse companii. Avem peste 20 de posturi vacante. Sunt şi câteva posturi pe care pot fi angajate şi persoane care nu au experienţă, cum ar fi specialist resurse umane. În acest domeniu este suficient ca solicitantul să aibă studii de specialitate”, a menţionat Andreea Mănescu, reprezentantul companiei Obiettivo Lavoro.

Cu oferte de locuri de muncă în Craiova este prezentă şi compania Kirchhoff, care recrutează pentru compania Ford. „La noi au acces şi tinerii studenţi, Deja am făcut o prezentare ofertei noastre la Facultatea de Automatică şi avem angajaţi studenţi, care  au toate şansele să rămână, dacă performează aşa cum ne dorim”, a precizat reprezentantul Kirchhoff.

Tot în domeniul producţiei recrutează şi compania Manpower. „Avem locuri de muncă atât pentru absolvenţi de studii superioare cât şi pentru studii medii. Invitaţia noastră este ca oamenii să intre pe Manpower şi să vadă lista cu posturile disponibile, să lase un CV şi aici sau să meargă personal la agenţie. În această perioadă posturile disponibile sunt în special, pentru zona de producţie. Noi suntem partenerul principal de recrutare pentru compania Ford şi derulăm în acest moment procesul de recrutare şi selecţie pentru această companie”, a precizat Sorin Diulescu, branch manager în cadrul companiei Manpower.

Recrutări pentru Balş

Tot în domeniul tehnic se fac recrutări şi pentru compania IAC, furnizor global de sisteme şi componente interioare pentru industria auto. Reprezentanţii acestei companii recrutează pentru fabrica deschisă în Balş, care va produce borduri, plafoane, consola centrală şi interioare uşi. „Fabrica va avea 400 de angajaţi. Căutăm atât specialişti, cât şi muncitori. Vrem să recrutăm şi absolvenţi şi, pe perioada verii, chiar studenţi care să lucreze la noi. Îi aşteptăm în principal pe studenţii de la Facultatea Automatică, de la Facultatea Mecanică, dar şi pe  cei de la facultăţile de profil economic, şi mai puţin pe cei de la horticultură. Cei interesaţi ne pot trimite un CV pe adresa sunt publicate mai multe posturi vacante şi pot aplica direct. Vor fi chemaţi, îi selectăm pe cei mai buni. Le vom da de realizat un proiect în lucru. Cei care vor avea proiecte bune cu siguranţă vor putea veni să lucreze temporar la noi, pentru început şi apoi pe perioadă nedeterminată”, Andreea Popa, reprezentant resurse umane IAC.

Posturi în domeniul vânzări

Ofertele de angajare sunt şi în domeniul vânzărilor. Una dintre companiile reprezentative prezente la târg este LIDL, care recrutează atât pentru magazinele din Craiova cât şi pentru cele din ţară.

„Căutăm adjuncţi de magazin pentru Craiova, şefi de magazin pentru Bucureşti şi şefi vânzări. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în vânzări. La adjunct de magazin se cere disponibilitate de a efectua şcolarizarea în magazinele din zonă, pentru şefi de magazin să aibă disponibilitatea să lucreze în Bucureşti, iar pentru şef vânzări disponibilitatea de a efectua o şcolarizare de şase luni în magazine diferite din sediul arondat zonei noastre”, a precizat reprezentantul LIDL.

Cursuri pentru persoane inactive

Pentru persoanele inactive, care vor să se califice, participanţii la târg au diverse cursuri, oferindu-le totodată şi medierea cu angajatorii în domeniul care se specializează. În acest domeniu lucrează reprezentanţii Centrului pentru Integrarea Şomerilor din Craiova prin Asociaţia „Şanse egale pentru fiecare”. „Oferim servicii şomerilor tineri absolvenţi, şomerilor indemnizaţi dar şi şomerilor neindemnizaţi. Le stăm la dispoziţie cu servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, şi recomandări pentru angajatori. De asemenea, le oferim şi cursuri gratuite de limba engleză, calculatoare, secretariat, competenţe civice şi sociale, casier verificatori bani, antreprenoriat, electrician, operator maşini comandă numerică, confecţioneri textile, fochist şi îngrijitor copii şi mediator social”, a precizat Carmen Marinescu, reprezentantul Asociaţiei „Şanse egale”. Oferta completă a companiilor de recrutare se regăseşte în cadrul târgului.