Fostul prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, cadru didactic asociat la Universitatea “Babeş-Bolyai”, unde predă cursul de masterat “Intelligence şi decizie politică”

0
191

Fostul prim-adjunct al şefului SRI, generalul Florian Coldea, predă două ore pe săptămână la Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) cursul de masterat ”Intelligence şi decizie politică”, având statut de cadru didactic asociat şi fiind remunerat în regim de plată cu ora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii UBB Cluj-Napoca au declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că selecţia personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic şi este avizată de Consiliul facultăţii.

”Florian Coldea susţine, în cadrul Facultăţii de Istorie şi Filozofie al UBB, Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană, un curs la nivel masterat (2 ore/săptămână) cu denumirea <Intelligence şi decizie politică>. Domnia sa este angajatul Universităţii <Babeş-Bolyai> în calitate de cadru didactic asociat remunerat în regim de plată cu ora, în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată – 8.11.2017-1.03.2018, cu normă parţială. Selecţia personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic şi este avizată de Consiliul facultăţii”, au spus sursele citate.

Directorul Departamentului de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană, Claudiu Marian, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că propunerea ca Florian Coldea să predea la UBB a fost făcută din partea universităţii, în virtutea unui protocol pe care departamentul îl are cu Academia Naţională de Informaţii de aproximativ trei ani.