Preocupare pentru spiritul şi sănătatea bătrânilor din Bănie

0
151

Acţiunea „Din inimă pentru inimă” a avut loc, ieri, la Căminul pentru persoane vârstnice.

La început de week-end, bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice, care se găsește pe strada „Tabaci”, au avut parte de o surpriză plăcută, cu ocazia acţiunii „Din inimă pentru inimă”, organizată, ieri după-amiază, de Pavel Badea, preşedintele Asociaţiei Sport-Cultură şi Educaţie, alături de Constantin Militaru, preşedintele Asociaţiei pentru sprijinirea cardiologiei în Oltenia şi de Nicolae Cojocaru, preşedintele Asociaţiei profesorilor de Educaţie-Fizică şi Sport. Evident și cu sprijinul şi deschiderea conferite de directorul Căminului pentru persoane vârstnice, Valentin Giurcă.

Oamenii ajunşi la vârsta senectuţii au beneficiat de un consult cardiologic gratuit, s-au delectat cu melodiile favorite, intepretate de soliştii Operei Române din Craiova, în frunte cu maestrul Dan Bozgan, şi au primit plase cu cadouri.

„Nu doar de sărbători e nevoie de astfel de iniţiative”

Organizatorii spun că nu este nevoie de un motiv, de o ocazie specială pentru a întreprinde astfel de gesturi nobile. „Este o acţiune realizată cu adevărat din inimă pentru bătrânii noştri, iar soliştii de la Opera Română din Craiova au subscris la iniţiativa noastră. Sperăm astfel ca bătrânii să mai uite de zilele în care sunt singuri şi trişti. Am venit şi de sărbători, dar nu doar cu acele ocazii trebuie să ne aducem aminte de semenii noştri”, a declarat Pavel Badea.

„Le mulţumim celor care ne-au vizitat. Domnul Badea este chiar un oaspete obişnuit al nostru. Este o iniţiativă lăudabilă, mai ales că nu se întâmplă doar de sărbători. Avem aici 300 de bătrâni, care au nevoie de socializare, dar şi de ajutor”, a declarat Valentin Giurcă, directorul instituţiei.

 „Scopul Asociaţiei noastre nu este doar de a sprijini cardiologia, ci şi unul umanitar. Pe lângă asigurarea unui examen cardiologic, sper să contribuim pentru o mai bună înţelegere în oraşul nostru. Fiecare avem părinţi şi bunici şi ne gândim la aceste persoane ca la unii de-ai noştri” a spus Constantin Militaru, preşedintele Asociaţiei pentru sprijinirea cardiologiei în Oltenia.

 „Le-am spus oamenilor că medicamentul cel mai eficient este în interiorul lor, fiindcă mişcarea este bună pentru organism indiferent de vârstă” a spus profesorul Cojocaru.

Feed-back-ul a fost unul preconizat, bătrânii arătându-se extrem de încântaţi de iniţiativa care i-a vizat şi care s-a îngrijit atât de latura sufletească, dar şi de starea fizică.