Alb-albaştrii, la al doilea raid pe tărâm otoman

0
137

Universitatea Craiova a început al doilea cantonament în Antalya, care va dura până pe 12 februarie şi conţine 7 meciuri amicale

După 3 zile de pauză în care s-au delectat pe unde au avut chef, unii alegând să revină în ţară lângă familii, alţii să viziteze Istanbulul, jucătorii Universităţii Craiova au revenit în staţiunea Belek, dar într-o altă locaţie, în resortul Kaya Palazzo, unde îi aşteptau deja o parte a staff-ului, dar şi juniorii din lot, care nu au beneficiat de vacanţă. Astfel, joi seara, alb-albaştrii au efectuat deja primul antrenament, unul de reacomodare la efort, desfăşurat pe o ploaie torenţială. După alergări uşoare, au urmat câteva exerciţii tehnico-tactice, apoi lotul a fost împărţit în trei echipe, care au jucat fiecare cu fiecare pe teren redus.  Herghelegiu şi Brac, victime ale amicalului cu Anji, s-au pregătit normal, alături de ceilalţi coechipieri. Staff-ul Universităţii Craiova a prtogramat pentru ziua de ieri două antrenamente, atât dimineaţa, cât şi după-amiaza. În acest cantonament vor fi monitorizaţi, pe lângă Andrei Ivan şi Adrian Cârstea, obişnuiţi deja ai primei echipe, juniorii Alin Manea, Vlad Georgescu, Angelo Iuga, Vlad Marcu şi Andrei Burlacu.

Debut cu Pogon Szczecin

Al doilea cantonament în Antalya este presărat cu multe amicale, nu mai puţin de şapte partide de verificare urmând a fi susţinute în cele două săptămâni. Astăzi, de la ora 17, pe baza sportivă „Titanic” din staţiunea Lara, alb-albaştrii va întâlni formaţia poloneză Pogon Szczecin, locul 7 în prima ligă. La fel ca Universitatea Craiova, Pogon este înfiinţată în 1948. Formaţia pregătită de fostul internaţional slovac Jan Kocian are în componenţă în majoritate jucători autohtoni, străinii fiind portughezul Bruno Loureiro, brazilianul Hernani, sud-africanul Ricardo Nunes şi japonezii Okuno şi Murayama.

În continuare, programul prevede meciuri cu echipele: Kuban Krasnodar (Rusia), echipă la care joacă atacantul român Gigel Bucur, luni, 1 februarie, pe 4 februarie este programat un amical cu FC Shanghai East Asia (China), echipă antrenată de suedezul Sven Goran Eriksson, urmat de un joc cu echipa poloneză Jagiellonia Bialystok (Polonia), pe 8 februarie se va juca meciul cu formaţia poloneză Wisla Cracovia, în 9 februarie are loc partida cu Pahtakor Taşkent (Uzbekistan), iar pe 11 februarie meciul cu Sheriff Tiraspol (Moldova).

Curelea, aproape de Petrolul

Deşi clubul din Bănie anunţa că Ferfelea şi Curelea sunt indisponibili pentru primul stagiu şi se vor alătura lotului craiovean în cel de-al doilea, aşa cum cei doi jucători au declarat, problemele au fost unele salariale, iar ambii au fost puşi pe lista de transferuri. Curelea şi Ferfelea au contracte de aproximativ 10.000 de euro pe lună, iar de achiziţia primului s-a arătat interesată Petrolul Ploieşti, echipă care l-a pierdut pe Juan Albin şi s-ar putea despărţi şi de Toto Tamuz.