Despre voluntariat, la American Corner Craiova

1
236

Elevii craioveni de la Colegiile Naţionale “Carol I”, şi “Fraţii Buzeşti”, au luat parte la o întâlnire cu soţia ambasadorului american la Bucureşti – Elizabeth Gitenstein. În cadrul evenimentului organizat în cadrul American Corner Craiova, din cadrul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, s-a discutat despre importanţa voluntariatului.

Elizabeth (Libby) Gitenstein le-a explicat elevilor craioveni, care şi ei la rândul lor au participat la diverse activităţi de voluntariat, că a fi voluntar înseamnă, înainte de toate, să capeţi experienţă pentru un viitor loc de muncă. “Prin American Corner am devenit prieteni şi aşa am reuşit să am construit o comunitate. În România voi faceţi muncă de voluntariat pentru că asta aveţi în voi, faceţi voluntariat împreună chiar în familiile voastre, tocami pentru că voi petreceţi mult timp împreună cu familiile voastre. În SUA trebuie să ne facem timp pentru a sta cu familiile, din acest motiv a devenit atât de puternic voluntariatul. Eu sunt asistentă, iar primul meu job a fost în timpul liceului, când făceam paturile, duceam masa bolnavilor şi aşa am realizat că asta este ceea ce îmi doresc să fiu. Voluntariatul vă poate ajuta să învăţaţi ce vă doriţi, vă poate fi de ajutor pentru viitoarele joburi. Prin voluntariat primeşti mai mult decât dai şi ai oportunitatea să călătoreşti şi să înveţi. În SUA nu poţi să primeşti diploma de absolvire a liceului fără să fi făcut un anumit număr de ore de voluntariat – de obicei 100 de ore. Acest lucru începe încă de la grădiniţă, iar cu timpul toată lumea trebuie să înveţe despre serviciile oferite comunităţii – care pot însemna orice – de la ajutorul dat la realizarea unui proiect de teatru şi până la lucrul cu copiii. În SUA voluntariatul reprezintă imaginea a ceea ce noi suntem de fapt”, a spus Elizabeth Gitenstein.

Centrul de informare şi resurse American Corner Craiova, proiect în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, este desfăşurat în cadrul Programului American Corner care are drept scop promovarea cooperării între Statele Unite ale Americii şi România, prin furnizarea de informaţii din diferite domenii despre Statele Unite, urmărind să dezvolte comunicarea şi schimburile între cele două ţări. American Corner Craiova este un spaţiu de contact între cultura americană şi cea românească şi reprezintă o platformă de acces pentru alte programe asociate.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnul ambasador american ar trebui sa isi ceara scuze ca ne tot jigneste, ca ne spune sa fim multumiti ca Basescu nu pune politia sa ne impuste, ca in Siria. Este suporterul neconditionat al unui regim contestat in strada. Faptul ca in Craiova sunteti multumiti cu portocalii nu inseamna ca nu au distrus tara. Rusine, SUA! Sunt absolvent de Buzesti si asta i-as fi spus doamnei ambasador.

Comments are closed.