Materiale pirotehnice confiscate de jandarmi

0
414

Șapte persoane, care abordau trecătorii cu o ofertă bogată de obiecte pirotehnice, au fost depistate de jandarmi în zona unor unități comerciale din municipiul Craiova. În urma verificărilor efectuate asupra acestora, au fost găsite peste 3500 de petarde și artificii, de diferite categorii – P1, F2, FS1, interzise la comercializare.

Jandarmii Grupării Mobile Craiova au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, dosarul fiind înaintat polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe  Periculoase, în vederea continuării cercetărilor. “În acest context, reamintim cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, recomandăm cetățenilor următoarele:

–        să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;

–        să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;

–        să sesizeze orice încălcare a legii prin apel la 112 sau la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie.

Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul materiilor explozive vor continua și în perioada următoare”, se arată într-un comunicat de presă emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.