Un pian aurit, detaliul controversat în filmarea discursului reginei Elizabeta a II-a

0
40

Apelul la pace, înţelegere şi depăşire a disensiunilor lansat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii în discursul de Crăciun a fost primit în general favorabil, dar au fost şi controverse pe reţele de socializare online, unii comentatori criticând decorul în loc de a se concentra pe conţinut. “În pofida disensiunilor profunde, a trata o persoană cu respect şi ca pe o fiinţă umană este întotdeauna un prim pas bun spre o mai bună înţelegere”, a afirmat regina.

Însă, în loc să se concentreze pe conţinutul mesajului transmis de monarhul britanic, unii utilizatori de Twitter au denunţat decorul opulent în care a fost filmată regina, în special din cauza observării unui pian aurit în Palatul Buckingham.

Publicaţia Daily Telegraph observă că mesajul de Crăciun al reginei s-a concentrat pe depăşirea “disensiunilor profunde”. Cotidianul The Times a remarcat un mesaj de bunăvoinţă adresat tuturor, iar Daily Mail şi Daily Express au notat că regina vrea reconcilierea naţională în contextul crizei politice generate de planul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Doar tabloidul Daily Mirror a titrat că “Discursul reginei în faţa unui pian aurit a fost criticat”.