Presa internaţională: PSD evită o criză politică!

0
186

presaMarile agenţii de presa anunţă decizia PSD de a-l nominaliza pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier, notând că social-democraţii aleg astfel să evite o criză politică, informează news.ro.

PSD, partidul care a castigat alegerile legislative din urma cu doua saptamani, a propus un politician veteran de stanga pentru functia de premier, scrie Reuters.

Agentia internationala de stiri afirma ca Sorin Grindeanu va obtine, probabil, cu usurinta, aprobarea presedintelui. Grindeanu “este o propunere greu de refuzat”, a declarat profesorul de stiinte politice de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Sergiu Miscoiu, citat de Reuters.

„Este un stalp regional al PSD, fost vicepremier, fost ministru, tanar. Indeplineste criteriile”, a adaugat el.

“Victoria clara a PSD in alegeri a alimentat incertitudinea privind capacitatea Romaniei de a-si mentine deficitul bugetar sub plafonul de 3% din Produsul Intern Brut, deoarece programul sau de guvernare include planuri ambitioase de cheltuieli”, avertizeaza agentia internationala.

Si AFP anunta ca PSD a ales un nou premier miercuri, “calea linistii”, evitand o criza.

Jurnalistii francezi amintesc ca seful statului a refuzat marti, fara sa ofere motiv, nominalizarea lui Sevil Shhaideh in functia de premier, ceea ce i-a “infuriat” pe social-democrati.

ASSOCIATED PRESS noteaza ca partidul majoritar in Parlament a propus un politician regional pentru functia de premier. AP afirma ca liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea sa implementeze in tara obiective precum “mai multi bani in buzunarele romanilor, libertatea de a gandi, de a spera, de a avea un sistem medical bun”.