Dolj: Recomandări ale Poliţiei pentru o minivacanţă în siguranţă

0
168
politistMai sunt două zile până la sfârşitul anului, iar mulţi dintre doljeni au ales să-şi petreacă Revelionul în staţiuni turistice, in tara sau strainatate, dar si la diferite localuri de alimentatie publica, baruri, cluburi ori restaurante. Pentru ei, dar şi pentru cei care vor rămâne acasă în următoarea perioadă, poliţiştii IPJ Dolj recomandă:
* să verificati la plecare dacă ati încuiat locuinţa, 
*să nu afisati ostentativ lucruri de valoare atunci când sunteti în locuri publice aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun.
*oamenii legii îi roagă pe craioveni să respecte regulile de circulaţie, fie că sunt pietoni sau conducători auto,
*evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate; ei pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., cereţi-le un document de legitimare.
* să nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de “chilipiruri” deoarece, de cele mai multe ori, produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni.
*amatorii de focuri de artificii trebuie să ştie că obiectele de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice se pot folosi doar în condiţiile şi în locurile permise de lege.
*Nu răspundeţi la provocări cu violenţă. Încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la 112.