Superlativele sportive ale anului 2015 în Bănie

0
197

Topul antrenorilor

Dan Pascu (volei) – selecţionerul naţionalei României şi antrenorul SCMU Craiova, medaliată cu bronz în campionatul trecut, lideră neînvinsă după turul actualei stagiuni a Diviziei A1. Echipa a ajuns până în optimile de finală ale Cupei CEV, fiind eliminată de Olympiakos Pireu.

Aurelian Roşca (handbal) – selecţioner al naţionalei under 19, antrenor în sezonul trecut al echipei feminine de handbal SCM Craiova, semifinalistă a Cupei României, ocupantă a locului 5 în Liga Naţională, calificată în Cupa Cupelor. În actualul sezon pregăteşte HCM Baia Mare, echipă calificată în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Sorin Cârţu şi Emil Săndoi (fotbal) – cei doi aureuşit o serie de 19 meciuri consecutive fără înfrângere în Liga I cu Universitatea Craiova, clasându-se la finalul campionatului trecut pe locul 5, loc de Europa League. După ce conducerea nu a transferat niciun jucător dintre cei propuşi de cei doi antrenori timp de un an de zile, a fost ratat play-off-ul în actualul sezon.

Topul celor mai buni jucători ai echipelor Craiovei în 2015

Diana Petrescu – componentă a lotului României de handbal feminin, medaliată cu bronz la Mondialul din Danemarca. Portar titular la SCM Craiova, ocupanta locului 6 în Liga Naţională şi calificată în optimile Cupei Cupelor.

Laurenţiu Lică – căpitanul şi cel mai bun jucător al echipei de volei  SCMU Craiova, medaliată cu bronz în campionatul trecut, lideră neînvinsă după turul actualei stagiuni a Diviziei A1. S-a remarcat şi în meciurile din Cupa CEV.

Andrei Ivan – golgheter al Universităţii Craiova în actualul sezon, debutant la 18 ani în naţionala României, în amicalul cu Italia.

Milivoje Bozovic – liderul echipei de baschet a Craiovei în sezonul trecut, cele mai multe „double double” atât în campionatul trecut, cât şi în cel actual.

Bogdan Vătăjelu – Cel mai utilizat jucător al Universităţii Craiova în ultimele două sezoane ale Ligii I, în care a lipsit doar la două meciuri, fiind suspendat. A fost şi în lotul lărgit al naţionalei României în preliminariile Euro 2016. A marcat 3 goluri în acest sezon, deşi este fundaş.

Ionica Munteanu – Portar la SCM Craiova în sezonul trecut, când echipa s-a calificat în cupele europene. În lotul naţionalei României, medaliată cu bronz la Mondialul din Danemarca. Apără acum la HCM Baia Mare, echipă calificată în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Topul celor mai buni sportivi craioveni din 2015

Ştefania Priceputu – campioană europeană şi balcanică la lupte, bronz mondial, declarată luptătoarea anului de către FR de Lupte.

Gabriel Dinu – argint la Europenele de box pentru juniori, bronz la Europenele de tineret, echipe.

Ancuţa Bobocel – multiplă campioană balcanică la cros, individian şi pe echipe.

Ionuţ Trandafirescu – bronz balcanic la scrimă, individual.

Tatian Bolboceanu – bronz european la scrimă, pe echipe.

Marius Ionescu – maratonistul s-a calificat la Olimpiada de la Rio de Janeiro.