Craiova, bătută de Carnat & co.

2
637

Sepsi OSK – Universitatea Craiova 1-0

A marcat: Safranko 8.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Barisic, Diakhate, Fl. Ștefan – Velev, Vașvari – Carnat (62 Gal), I. Fulop (75 Salli), Ștefănescu – Safranko (87 Karanovic). Antrenor: Leo Grozavu. Rezerve: Fejer – Jacob, Deaconu, Csakari.

Universitatea Craiova: L. Popescu 4 – Mățel 4, Bălașa 5, Tiago Ferreira 3, Bancu 6 – Qaka 4 (78 Mateiu) 6, Ivanov 5 (78 M. Roman) 4, Cicâldău 6 – Ivan 7, Nițu 4 (29 Zakaric) 5, Mihăilă 6. Antrenor: Victor Pițurcă. Rezerve: Marinescu – Vlădoiu, Acka, Vătăjelu.

Arbitru: Marcel Bârsan 6.

Vreme de stat acasă la un vin fiert la ora disputei dintre Sepsi și Craiova, în ziua de Sf. Andrei, dar cei care înfruntat intemperiile n-au regretat. Gazdele n-au resimțit absențele suspendaților Bouhenna și Tincu, fiindcă Leo Grozavu, la primul meci acasă cu Sepsi, a aliniat o formulă apropiată de cea ideală, spre deosebire de partida de la Ovidiu. Lui Pițurcă i-au revenit, după suspendare, viteziștii Mihăilă și Ivan, și antrenorul spera să lege în sfârșit două prestații bune în campionat, fiindcă oltenii n-au avut deloc constanță cu fostul selecționer.

În primele minute, Ivan i-a suflat mingea lui Diakhate și i-a servit-o ideal lui Nițu, care n-a nimerit poarta goală. În schimb, replica a fost necruțătoare. Safranko a profitat de una dintre obișnuitele gafe ale lui Tiago Ferreira, care făcuse oricum și henț în careu, și l-a învins pe Popescu. Craiovenii erau groggy și Ștefănescu putea profita, dar Popescu a respins ca la handbal. De ziua sa onomasitică, Ivan a făcut cadouri și a mai oferit o pasă excelentă, dar soluția lui Cicâldău, lobul, a fost ingenioasă, dar nu și precisă. Mihăilă a ieșit și el la rampă, cu un șut în transversală de la 25 de metri. Pițurcă i-a oferit numai o jumătate de oră lui Nițu, care și-ar mai fi câștigat ceva timp dacă nu rata incredibil în debutul jocului. Popescu, Mățel, Tiago și Qaka au scăzut media echipei din Bănie, iar fanii olteni suspinau deja după Pigalicelli, Martic, Kelic și Mateiu, cvartetul intat pe lista neagră a lui Pițurcă. Craiova a scăpat de un scor mai drastic până la pauză. Carnat a dat pe lângă poartă din voleu, iar Popescu a scăpat mingea ca pe săpun în două rânduri, dar gazdele n-au profitat. Nici Ivan n-a mai fost la fel de generos pe final de repriză și s-a împotmolit în careul advers, deși avea doi colegi liberi în dreapta. La pauză, Pițurcă n-a găsit discursul potrivit, fiindcă oltenii n-au putut reveni. Zakaric a tras pe direcția lui Niczuly,  Cicâldău a irosit un alt serviciu complet al lui Ivan. Dimitrov putea închide meciul, dar nu i-a ieșit pe deplin scărița contra fostei sale echipe. Carnat & co. înving Craiova pentru a doua oară în acest sezon, Sepsi având în total 3 victorii.

Craiova dovedește din nou că nu este capabilă să lege două rezultate pozitive în „era Pițurcă” și se îndepărtează de echipele care au constanța necesară luptei pentru titlu. Pițurcă a pierdut deja cam multe dueluri tactice cu antrenorii din valul actual și optimismul oltenilor a scăzut dramatic. Punctele pierdute în fața unor echipe de play-out, precum Sepsi, Clinceni, Iași sau Chindia și eșecurile fără șut pe poarta adversă cu CFR și FCSB pun mari semne de întrebare în privința celui care era privit ca un Mesia în Bănie.

2 COMENTARII

  1. desi e cunoscut ca un antrenor ce tine la posesie ,sa primeasca goluri putine,nenea piturca nu poate impune un ritm si o constanta echipei datorita valorii scazute a jucatorilor(vezi gafele lui tiago,meci de meci iar in fata fara colici aproape inexistenti)

  2. Nota lui Cicaldau este prea mare. A ratat cu poarta goală intr-un moment important. In plus, a avut o evoluție stersa.

Comments are closed.