Deplasare inedită pentru alb-albaştri

0
68

Deţinătoarea trofeului, Universitatea Craiova va întâlni în optimile Cupei României formaţia de Liga a III-a, Turris Oltul Turnu Măgurele

Meciurile din Cupa României disputate împotriva unor echipe din eşaloane inferioare au specificul, farmecul şi periculozitatea lor. Constituie deplasări aparte pentru fani, dar pot reprezenta şi capcane  pentru echipele care nu tratează disputele cu maximă seriozitate, de aici Cupa României atrăgându-şi şi renumele de „competiţia KO”. Ştiinţa joacă în premieră în oraşul  Turnu Măgurele, astăzi, de la ora 19, iar alb-albaştrii merg în Teleorman din postura de deţinători ai trofeului. Devis Mangia admite că va folosi şi jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon şi le solicită acestora să aibă atitudine, deoarece altfel vor avea probleme. „Suntem favoriţi, dar important este să avem atitudinea potrivită, fiindcă altfel vom avea probleme. Staff-ul meu a studiat deja echipa din Măgurele, iar după meciul cu Astra am văzut şi eu imagini, este o formaţie bună. Vom da şansa şi unor jucători tineri sau care au jucat mai puţin, dar vom alinia o echipă competitivă. Este bine că nu jucăm la mare distanţă de Craiova şi că nu întâlnim o echipă din Liga I, dar marea întrebare este dacă vom fi suficient de concentraţi. Dacă vrem să fim o echipă puternică, trebuie să avem o atitudine bună tot meciul. Trebuie să creştem din acest punct de vedere” a declarat Mangia.

Turris este adversara echipelor doljene în seria C3

Istoria clubului din Teleorman este de fapt a Voinţei Săelele, echipă din satul cu acelaşi nume. Fondată în 1965, echipa a evoluat numai în ligile judeţene până în 2004, când a promovat în Liga a III-a, dar a cedat locul formaţiei Petrolul Videle. În 2017 a promovat din nou, după un baraj cu Strehaia şi a terminat campionatul trecut pe locul secund, după Petrolul şi FCM Alexandria. În al doilea sezon de Liga a III-a, formaţia a fost preluată de Eric Lincar şi s-a mutat la Turnu Măgurele schimbându-şi şi denumirea în Turris Oltul. După 10 etape, echipa din Teleorman este pe locul secund în seria C3, din care fac parte şi echipele doljene, la 2 puncte de liderul Flacăra Horezu. Stadionul terminat anul acesta are 2.000 de locuri şi a costat aproximativ 3 milioane de euro, fiind dotat cu instalaţie de nocturnă. Pentru a ajunge în optimile Cupei României, Turris a trecut de Sporting Roşiori, scor 3-0, de CS Baloteşti, scor 3-2, şi de Rapid Bucureşti, scor 2-0. Din lotul lui Turris fac parte şi jucători care au evoluat în Liga I, precum atacantul Marian Constantinescu şi mijloocaşul Liviu Băjenaru, dar şi Claudiu Dragu, cel care a jucat la Universitatea în liga a doua şi care a reuşit dubla prin care Turris a câştigat ultimul meci din campionat, 2-0 cu Astra II.

Biletele la Măgurele, mai scumpe decât la Leipzig!

Oficialii clubului Turris doresc să profite din plin de evenimentul prilejuit de sosirea Ştiinţei la Turnu Măgurele şi au stabilit un preţ prohibitiv la bilete, 50 de lei, intrare generală. Costul este mai mare, spre exemplu, decât cel pe care fanii olteni au trebuit să-l achite pentru un bilet la Leipzig, la meciul RedBull – Universitatea, din Europa League, nemţii solicitând 10 euro pentru un tichet. În aceste condiţii, clubul Universitatea Craiova a decis să renunţe la jumătatea sa din încasările meciului din Cupa României, pentru ca suporterii alb-albaştri să achite numai 25 de lei pentru un bilet. Peste 200 de bilete vor avea la dispoziţie fanii Craiovei la meciul din optimile Cupei României şi ei le pot procura de la hotel Lido, de la membrii galeriei.

 

 

Optimile Cupei României

Hermannstadt – FC Voluntari, astăzi, ora 16.30

Turris Tr. Măgurele – „U” Craiova, astăzi, ora 19

Poli Iaşi – Viitorul, astăzi, ora 21.45

CS Mioveni – Sepsi, mâine, ora 16.30

„U” Cluj – Astra Giurgiu, mâine ora 19

Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj, mâine, ora 21.45

AFK Csikszereda – Dinamo, joi, ora 19

Dunărea Călăraşi – FCSB, joi, ora 21.45