Calificare, dar cu ce preţ!

0
86

Universitatea Craiova – Viitorul 2-1 – după prelungiri

A marcat: Băluţă 54, Mateiu 109 / Ţâru 90.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 2.000

Craiova: Bălgrădean 6 – Achim 6, Frăsinescu 7, Acka 7 (46 Avrămia) 4, Vătăjelu 7 – Băluţă 7 (75 Cârstea) 6, Brandan 6, Mateiu 7, Bancu 7 – Ferfelea 5, Curelea 5. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Viitorul: Balauru 5 – Nikolov 6, Ţâru 6, Şeroni 3, Puţanu 6 – Neacşa 5, Daminuţă 6, Pană 6 (65 Hodorogea) 6, Cârstocea 6 (46 Vână) 5, Marin 5 – Mărkuş 5 (71 Cioablă) 6. Antrenor: Gică Hagi.

Arbitri: Fl. Miron (Bucureşti) 5 – Al. Vodă (Alba Iulia) 5, D. Ciocănea (Sibiu) 6.

Cartonaş roşu: Puţanu 80, Şeroni 97.

Universitatea a ajuns în sferturile Cupei, dar l-a pierdut pe Nicuşor Bancu, acesta suferind o accidentare extrem de gravă, fractură de tibie şi peroneu

Penultima reprezentaţie de pe „Ion Oblemenco” a fost optimea din Cupă care a readus Viitorul lui Hagi în Bănie, la două luni de la acel 2-2 din Liga I. 2.000 de olteni zgribuliţi au ţinut să vadă continuarea parcursului fără greşeală de când echipa este pe mâna lui Cârţu şi Săndoi. Aceştia n-au schimbat prea multe în formula de bază, aşa cum şi anunţau  înainte de meci, doar Ferfelea şi Mateiu fiind resuscitaţi pentru linia mediană. În schimb, Hagi a ales o formulă inedită, din care doar Ţâru şi Pană sunt obişnuiţi să apară şi la partidele de campionat. Trupa de back-up a „Regelui” însă nu doar că a rezistat în Bănie, ci a avut de multe ori iniţiativa în prima parte. Neacşa, expulzat din Bănie după plecarea lui Gane, a avut ocazia revanşei, dar n-a exploatat şansa de a fi singur în careu cu Bălgrădean. Craiova s-a chinuit la construcţie, în condiţiile în care Brandan a fost permanent marcat imediat după preluare. Băluţă a fost neinspirat la orice contact cu mingea, iar Mateiu s-a implicat prea puţin în joc, la revenirea pe teren după 3 luni de pauză. În faţă, omogenul cuplu Ferfelea-Curelea a părut că joacă prima dată împreună. Dintre oamenii de atac, doar Bancu a creat pericol, slătineanul având şi prima şansă de gol, dar şutul său plasat l-a găsit doar pe Balauru. Surpriza a venit din apărare, unde Acka a fost de fiecare dată prompt, însă ivoarianului i-a recidivat accidentarea din meciul cu Chiajna şi i-a prilejuit lui Avrămia a doua apariţie în tricoul alb-albastru.

Dublă eliminare pentru oaspeţi

După o primă parte în care spectatori jinduiau crunt după ceva fotbal, partea secundă a început furtunos, cu o serie de ocazii la poarta lui Balauru. Portarul lui Hagi a scos de sub bară voleul lui Curelea, dar a gafat apoi la o acţiune prelungită, din care Băluţă s-a trezit cu mingea în picior şi a dezmorţit tribunele cu prima reuşită a sa în tricoul Craiovei. Meciul s-a animat brusc, iar Bancu a avut şansa lui 2-0, însă i-a prilejuit revanşa lui Balauru. Goal-keeper-ul advers a fost permanent în prim-plan, cu bune şi rele, la câteva minute intervenind la centrul terenului, fază la care alb-albaştri de pe teren, de pe bancă şi din tribune au cerut eliminare pentru henţ. Meciul s-a linişitit în ultima jumătate de oră, de consemnat fiind doar eliminarea lui Puţanu, pentru al doilea galben. Şi totuşi, puştii lui Hagi au forţat egalarea în inferioritate şi în minutele de prelungire au dat lovitura. După o minge pierdută de de Brandan şi un corner provocat de gafa lui Avrămia, Ţâru a reluat imparabil cu capul, împingând partida în prelungiri.

Timul suplimentar a adus a doua eliminare în tabăra Viitorului, dar una la care nimeni nu s-a mai gândit, după ce se întâmplase.Şeroni l-a trimis direct la spital pe Bancu, care a suferit o fractură de tibie şi peroneu. Craiova a jucat astfel şi ea cu un jucător în minus până la final, schimbările fiind epuizate din repriza a doua. Sub impresia accidentării lui Bancu, jocul s-a calmat, dar Craiova avea să puncteze din nou după o îmbulzeală în careu, când Mateiu a punctat şi el în premieră pentru Universitatea Craiova, pe care a calificat-o în sferturile Cupei. La conferinţa de presă antrenorii nu s-au referit decât la accidentarea lui Bancu, atât Hagi, dar mai ales Săndoi, care a suferit o accidentare similară în finala Cupei României din 1993.