Premierul Victor Ponta, în vizită la Ford: „Vreau să promovăm maşinile produse în România”

0
368

Premierul Victor Ponta a vizitat, ieri, uzina Ford de la Craiova şi a marcat startul oficial al vânzărilor modelului B-MAX în România, ocazie cu care a precizat că va cumpăra un autoturism pentru Guvern. Victor Ponta a venit însoţit de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, şi a fost întâmpinat de Wolfgang Schneider, vicepreşedinte Afaceri Guvernamentale, Juridice şi de Mediu al Ford Europa, precum şi de echipa de conducere a Ford România, reprezentată de Jan Gijsen – preşedintele Ford România, Don Gelinas – director financiar, şi Zoltan Brassai – director general al Companiei Naţionale de Vânzări Ford România.

Modelul Ford B-MAX se fabrică exclusiv la Craiova, iar dealerii Ford din România au început să promoveze deja noul B-MAX în showroomuri. Noul Ford B-MAX a primit cel mai mare punctaj posibil, 5 stele, în materie de siguranţă, din partea instituţiei independente de testare a siguranţei în caz de coliziune, Euro NCAP. Modelul este dotat cu Active City Stop, care poate sesiza iminenţa unei coliziuni la viteză mică şi activează frânele. B-MAX este, de asemenea, primul automobil din Europa dotat cu sistemul SYNC si Asistenţă de Urgenţă, sistemul avansat de asistenţă a şoferului cu control vocal.

„Mă aflu aici pentru a vizita această investiţie extrem de importantă pentru Ford. Vizitez şi alte locuri în care companii internaţionale au investit bani şi au investit încredere. Le mulţumesc celor de la Ford pentru că 4.000 de familii lucrează aici, în fabrică, plus alte sute de familii care lucrează în alte companii, furnizoare pentru Ford. Faptul că aceste familii au un venit, au un loc de muncă, înseamnă ceva pentru noi. În colaborare cu cei de la Ford, în colaborare cu celelalte companii care creează locuri de muncă, tot ceea ce ţine de zona legislativă, tot ceea ce ţine de zona administrativă, vom face totul în continuare, şi vorbesc despre politicile guvernamentale, de înnoirea parcului auto, protecţia mediului etc. Modelul pe care îl produce Ford la Craiova este un model excepţional, ţinând cont de consumul redus, protecţia mediului, accesibilitatea cetăţeanului român mediu, aşa că vom discuta întotdeauna  despre ceea ce au nevoie marile companii când vin în România, despre ceea ce ar trebui să îmbunătăţească ţara noastră ca legislaţie, ca măsuri administrative şi ca sprijin al autorităţilor locale. Aşadar, nu pot altceva să-mi doresc decât ca această investiţie să se dezvolte în România, pentru că este un investitor important…”, a spus Victor Ponta.

“Mi s-a întâmplat să mă dau şi peste cap cu o maşină Ford”

De asemenea, Victor Ponta i-a îndemnat pe români să cumpere maşini produse în România, cu atât mai mult făcute la Uzina de la Craiova, beneficiul acestor autoturisme fiind în primul rând consumul redus de carburant. “Nu sunt doar prim-ministru, sunt, ca majoritatea românilor un iubitor de maşini şi sunt unul dintre beneficiarii în vremuri dificile al unui produs Ford. Reprezentanţii Ford nu ştiu, doar domnul Tăriceanu cred că ştie, că mi s-a întâmplat să mă dau şi peste cap cu o maşină Ford şi, după cum bine vedeţi, sunt bine sănătos. Aşa încât nu pot să urez decât ca fiecare român care va achiziţiona o maşină produsă în România să fie ca şi mine mulţumit şi mândru că avem o asemenea investiţie în România”, a declarat Victor Ponta.

B-MAX, disponibil în ambele versiuni

B-MAX va fi disponibil în România în ambele versiuni de 100CP şi 120CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri, câştigătorul titlului Motorul Internaţional al Anului 2012. Ambele versiuni ale motorului EcoBoost de 1,0 litri sunt construite la Craiova. De asemenea, clienţii români vor putea alege una dintre motorizările pe motorina respectiv 1,6 TDCI 95 CP şi 1,5 TDCi 75 CP. “Suntem foarte mulţumiţi de stadiul actual al producţiei modelului B-MAX şi acest lucru nu ar fi fost posibil fără eforturile extraordinare ale talentaţilor şi pricepuţilor noştri angajaţi, cărora doresc să le mulţumesc pentru sprijinul şi dedicarea lor continue. Ford îşi respectă angajamentul faţă de România şi Craiova continuându-şi investiţia sa de peste 675 milioane de euro în producţia de vehicule şi motoare”, a declarat Jan Gijsen, preşedintele Ford România.

Investiţia de la Aeroport a fost apreciată

În legătură cu infrastructura locală, Victor Ponta a precizat că în timp ce transportul pe calea ferată este deficitar, infrastructura rutieră se dezvoltă conform graficului. „Avem de rezolvat cât mai rapid problemele care ţin de infrastructura locală şi împreună cu reprezentanţii Ford ne uităm pe grafic şi vedem cu ce suntem în urmă şi cu ce suntem în avans. Aici avem Aeroportul Internaţional şi Consiliul Judeţean Dolj a făcut mari investiţii şi va avea sprijinul Guvernului în continuare. Este foarte importantă zona de cale ferată, dar, din câte m-am informat eu, nu suntem la nivelul la care trebuia. Şi, desigur, vorbim de zona  de infrastructură rutieră, care este cea mai importantă şi cred că lucrurile aici merg în direcţia bună. Pentru toată Oltenia, o investiţie importantă, aşa cum este Fordul, înseamnă o şansă mare pentru viitor. Podul de la Calafat îl vom deschide la anul, dar dacă nu avem infrastructura rutieră şi feroviară, degeaba îl deschidem. Am discutat la un moment dat cu reprezentanţii Ford, un proiect legat de dezvoltarea portului la Dunăre, tot pentru un transport mai ieftin al autoturismelor Ford. Sunt proiecte importante şi din partea Guvernului vor avea mereu sprijin şi nu piedici administrative…”, a mai spus premierul Ponta.

 

Wolfgang Schneider, vicepreşedinte Afaceri Juridice, Guvernamentale şi de Mediu, Ford Europa: „Toţi cei prezenţi, astăzi (n.r. – ieri), aici, au avut o contribuţie foarte importantă pentru derularea acestui proiect, au făcut tot ceea este posibil ca el să devină realitate. Aceasta este una dintre cele mai moderne şi avansate fabrici pe care Ford le deţine în România. Strategia noastră a fost aceea de a produce în România cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic, precum şi cel mai avansat motor şi strategia a dat rezultate pentru că ne bucurăm de o cerere foarte mare în piaţă pentru modelul B-Max şi de astăzi (n.r. – ieri) dăm startul vânzării în România.