Siegfried Mureșan: Ședința JURI în care urma să fie tranșată situația Rovanei Plumb nu mai are loc

0
55
Ședința Comisiei pentru Afaceri juridice (JURI) a Parlamentului European programată luni și în care urma să fie tranșată situația Rovanei Plumb nu mai are loc, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.
“Comisia Juridică a Parlamentului European a votat acum că se respinge ordinea de zi a ședinței privind conflictul de interese al Rovanei Plumb cu opt voturi pentru, nouă împotrivă și două abțineri. Ședința JURI nu mai are loc”, a anunțat Mureșan.

El a explicat la Digi 24 că ședința cu acea ordine de zi nu va mai avea loc, iar JURI deliberează și urmează să decidă ce va face, respectiv dacă va menține sau nu decizia de săptămâna trecută, de respingere a Rovanei Plumb.

Într-o scrisoare transmisă vineri președintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli, Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European arăta că în această etapă și până la rezolvarea conflictului de interese există îndoieli serioase că Rovana Plumb și-ar putea exercita funcția de comisar european pentru transporturi.