Deputatul european Marian Jean Marinescu : „Am cel mai mare număr de rapoarte dintre toţi europarlamentarii românii”

0
148

Vineri, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, şi-a depus dosarul de candidatură pentru un nou mandat de deputat european. Vicepreşedintele grupului PPE din PE a precizat că există un termen de depunere a candidaturilor şi acesta este 1 octombrie.

„Mi-am depus candidatura pentru a fructifica în continuare experienţa pe care am câştigat-o în aceşti ani, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru a utiliza şi imaginea bună pe care o am în grupului PPE. Am făcut un bilanţ de activitate,  am analizat toate mandatele, pentru că se cere experienţă administrativă, experienţă profesională, experienţă în relaţii internaţionale. Am prezentat aceste detalii în materialul respectiv. Am constat că am un număr mare de rapoarte, după cum bine ştiţi rapoartele sunt cele mai importante din activitatea unui deputat. Cred că am cel mai mare număr de rapoarte dintre toţii europarlamentarii români, inclusiv numărul de dosare pe care le-am negociat sau urmează să le negociez în codecizie cu Consiliul”, a subliniat Marian Jean Marinescu.

„Am fost un deputat care am creat imagine bună pentru România”

Europarlamentarul PNL spune că este normal să ţi se pună întrebarea : „ce ai făcut pentru România în aceste mandate ?!”. În cazul domniei sale, sunt suficiente exemple, care susţin faptul că a făcut lucruri bune pentru ţară. „Primul răspuns ar fi…am fost un deputat care am creat imagine bună pentru România. Cred că este cel mai important lucru pe care l-am făcut pentru România, în Parlamentul European. Plus alte lucru, punctuale, pe politica de transporturi, pe politica de energie. În continuare lucrăm în Parlamentul European pentru buget. Lucrurile aici se desfăşoară bine, dar în Consiliu nu se stă foarte bine. Am reuşit să propun şi să fie acceptată în PE o procedură pe bugetul 2021-2027, pentru prima oară, Parlamentul va lucra de data asta cu cifre, cifre date de raportorii pe buget, pe baza rezoluţiei Parlamentului European de 1,3 % din PIB, suma toată, care este distribuită de raportori pe politicile orizontale, lucru foarte important, un pas mare, PE având putere în negocierile, adică pe PAC, pe Coeziune, pe Transporturi, etc. Este vorba de o schimbare mare de filosofie ca să vă daţi seama cât a fost de dificil să conving parlamentul să lucreze pe această procedură, acum 6 ani nu am reuşit. De data asta am reuşit…”, a subliniat vicepreşedintele PPE.