Doi sirieni prinşi la Calafat încercând să intre ilegal în România

0
104

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat au descoperit, duminică după-amiază, în zona adiacentă punctului de frontieră, doi cetăţeni sirieni care au încercat să intre ilegal în România, ocolind Punctul de Trecere a Frontierei.

Duminică după-amiază, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, aflaţi într-o misiune specifică, au descoperit într-o staţie Peco aflată în imediata apropiere a punctului de frontieră, două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Bărbaţii au fost conduşi la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor, ocazie cu care s-a stabilit că cei doi sunt cetăţenii sirieni Maroan H. şi Murad S., în vârstă de 19, respectiv 20 de ani. Migranţii sirieni au declarat că până la intrarea în România au călătorit ascunşi pe osia unui camion şi intenţionau să ocolească punctul de frontieră Calafat pentru a ajunge în Europa de vest.

“Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrarea în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României, bărbaţii fiind predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, comisar-şef Romică Ivănoiu.