A început Săptămâna Prevenirii Criminalităţii: Elevii şi-au prezentat mesajele anti-violenţă în centrul Craiovei

0
107

Reprezentanţii Poliţiei doljene au ales un mod inedit de a da startul activităţilor din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii. Ieri, în Piaţa Mihai Viteazul, peste 150 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din Craiova şi-au prezentat mesajele anti-violenţă, în cadrul unui flash-mob. În plus, trupa de dans a Palatului Copiilor din Craiova a promovat acelaşi mesaj în cadrul unui scurt program artistic.

Pe tot parcursul acestei săptămâni, poliţiştii doljeni vor desfăşura o serie de activităţi educativ-preventive care se înscriu în manifestările prilejuite de cea de-a noua ediţie a evenimentului anual „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Proiectul reprezintă un maraton de activităţi informativ-preventive, desfăşurate în spaţiul public, iniţiat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în fiecare zi a acestei săptămâni fiind programate o serie de activităţi destinate  creşterii gradului de informare a cetăţenilor şi conştientizării acestora cu privire la adoptarea unei conduite preventive, pentru a nu cădea victime ale infractorilor.

Prima zi a fost dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, astfel că reprezentanţii Poliţiei doljene au ales o modalitate inedită de a lansa campania şi de a atrage atenţia asupra violenţei în şcoli. De la ora 13.30, în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova, peste 150 elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Craiova, purtând pancarte cu mesaje anti-violenţă scrise de ei, au organizat un flash-mob. A urmat apoi trupa de dans modern a Palatului Copiilor din Craiova, care a promovat mesajul antiviolenţă prin muzică şi dans. Poliţiştii au împărţit, la final, pliante cu recomandări şi au stat de vorbă cu craiovenii, prezentându-le cele mai întâlnite moduri de operare ale infractorilor şi explicându-le ce pot face pentru a nu le cădea victime.