Până pe 4 septembrie : Festivalul VISart – Vâlcea Internațional Street Art

0
305

Între 26 august și 4 septembrie are loc prima ediție a Festivalului VISart – Vâlcea Internațional Street Art – primul festival de artă stradală din Râmnicu Vâlcea.

Primul pas a avut loc între 12 și 14 august 2022, la Live Music Summer Camp Brezoi, în cadrul proiectului, „Brezoiul lumii”, pas care a constat în prima instalație în formă de aripi, construită de Diana Mitulescu, cu această ocazie așezând pentru prima dată România pe harta internațională a The Global Angel Wings Project.

Pentru zece zile organizatorii și-au propus ca prin VISart – Vâlcea Internațional Street Art să pună bazele unui adevărat muzeu urban de artă stradală pe care îl vor mări de la ediție la ediție, un muzeu cu acces gratuit, care are rolul să promoveze orașul, deoarece natura publică și vizibilă face ca arta stradală să iasă în evidență ca un real instrument de transformare.

“Privim spre viitor și colorăm orașul, prin tine! Artiști de top ne vor fi alături și ne vor ajuta să dăm culoare orașului, printr-o serie de lucrări: două murale realizate de și unul realizat dePopescu Ionuț, două instalații de artă (prima în formă de aripi de înger, realizată de Ștefan Strâmtu, ce va apărea, la rândul său, pe harta Global Angel Wings Project) și una formată din cinci uși ce vor avea ca temă „Make art, NOT war!”, acestea fiind rezultatul workshopului de street art susținut tot de Ștefan Strâmtu”, susține Lucian Mîrzoiu, reprezentant Asociația Ataraxia, organizatorul evenimentului.

Muzica(Victor Plastic, Sage Și Filarmonica Ion Dumitrescu), teatrul(Teatrul Municipal Ariel, Teatrul Anton Pann, Cepatrucompany), dansul(Adrian Strâmtu), arta vizuală(Echipa Urban Writers – Andrei și Razvan, Popescu Ionuț), workshopurile(Adrian Strâmtu, Mioara Plop), în diferite forme, cât mai diverse, nu vor lipsi din programul evenimentelor pe care le-am pregătit pentru locuitorii orașului. Mai multe detalii găsiți în programul atașat.

Toate realizate cu ajutorul partenerilor Primăria Râmnicu Vâlcea, Teatrul Municipal Ariel, Fundația Comunitară Vâlcea, Filarmonica Ion Dumitrescu, Teatrul Anton Pann, Platforma de inițiativa Locală Vâlcea, Liv Tu Visit Your City, Asociația Smile, SISAF – Sibiu International Street Art Festival, UAP Vâlcea și Biblioteca Județeană Vâlcea , dar și a sponsorilor noștrii.