Oltenii şi-au descreţ(u)it frunţile la finiş, cu Botoşaniul

0
462

Chiar dacă ar fi renunţat la aceste două victorii cu 1-0 de la Severin în favoarea unei calificări în grupele Conference League, Universitatea Craiova se poate consola că măcar nu a cedat puncte în campionat, în această perioadă încărcată. Ţinând cont de psihicul afectat după eliminarea dramatică din Israel, de faptul că Rădoi a schimbat mai mult de jumătate din formula de bază, de exilul la Severin şi de strategia ultradefensivă al Botoşaniului, echipă care nu pierduse în acest sezon, partida nu se anunţa deloc facilă pentru Universitatea. Nici nu a fost, dar în aceste condiţii victoria a fost cu atât mai importantă, mai ales că a venit in extremis şi astfel poate repara moralul zdruncinat straşnic de eliminarea din Conference League.

Ştiinţa a intrat într-un 3-4-3, reapărând jucători precum Nistor, Vână, Markovic, iar Mitrea a debutat la câteva ore după ce a semnat contractul. La 35 de ani, nu se putea pune problema unei perioade de adaptare sau de emoţii, cu atât mai mult cu cât îl ajuta şi sistemul cu 3 fundaşi. El avea să-i strecoare assist-ul lui Creţu, în prelungirile partidei, când se părea că Botoşaniul va obţine punctul pentru care traversase ţara. Până atunci, o bară şi alte câteva situaţii mai mult sau mai puţin clare de gol au avut oltenii, iar pe final apărea câte un moldovean “din pământ din iarbă verde” de fiecare dată când alb-albaştrii erau în poziţie de finalizare. Fără să entuziasmeze, nici nu era necesar să o facă în acest meci, Ştiinţa culege puncte importante, dar e evident că are nevoie de cel puţin un jucător de creaţie care să-i înlesnească abordarea ofensivă, în special contra adversarilor care se baricadează în jurul propriului careu.

Deocamdată, în ciuda stării terenului, a distanţei şi a atmosferei, arena din Severin a purtat noroc Ştiinţei, fiindcă Mioveniul a ratat un penalty, din care ar fi egalat, în minutul 90, Beer Sheva a irosit o şansă uriaşă de gol în prelungiri, iar Creţu a marcat golul victoriei cu Botoşani tot în timpul suplimentar.

Universitatea Craiova – FC Botoşani 1-0 A marcat: Creţu 90+3.

Universitatea Craiova: Lazar – Papp, Găman, Mitrea – Căpăţînă, Screciu (Koljic ’67), Nistor (Creţu ’78), Bancu – Vînă (Mateiu ’67), Markovic (Ivan ’78), Baiaram. Antrenor: Mirel Rădoi

FC Botoşani: Pap – Sno (Petkovski ’85), Dican, Boli, Ţigănaşu (Şeroni ’75) – Ivanov, Sylla, Shahaf (Florescu ’62) – Mailat (Grubac ’76), Camara (Tisdell ’61), Dragu. Antrenor: Mihai Teja

Arbitru: Marcel Bîrsan.