Deschiderea noului an şcolar, cu impunerea unor măsuri de siguranţă

0
596

Ministrul Educației a anunțat că la ceremoniile de deschidere a noului an școlar se impun, pentru a siguranța copiilor și a părinților, purtarea obligatorie a măștii și o durată a evenimentului de maxim o oră jumătate.

„Am reglementat prima zi de școală prin excepție. În prima zi de școală ceremoniile de deschidere vor fi permise în exterior cu mască de protecție cu o durată de maxim o oră și jumătate”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-un interviu la Aleph Tv.

Acesta a mai spus că peste 60% din personalul din școli, didactic și nedidactic, este vaccinat, în schimb la categoria de vârstă 16-19 ani, ne situăm sub media națională.

„Cel mai important lucru, decizia esențială bazată pe existența vaccinului și a unui număr foarte mare de vaccinați în șoli, există peste 60% de persoane vaccinate în școli: cadru didactic și nedidactic, elevi 12-15 ani au 4% rată de vaccinare, adică  30.000, iar cu 20% rată vaccinare la categoria 16-19 ani, suntem sub media națională.

Școala trebuie să se deschida prima și să se închidă ultima. Școlile trebuie să rămână deschise până când se ajunge 6 la mie rata de infectare.