Clădiri impresionante din lume

0
737

De fiecare dată când mergi într-o vacanță sau vizitezi un loc nou, cu siguranță te atrage și arhitectura locului. Printre toate blocurile și casele cu care ești obișnuit, se strecoară la un moment dat o clădire pe care greu o poți trece cu vederea. De obicei, acesta este un punct de referință pentru turiști. Iar dacă înainte de a vizita acel loc faci o căutare, sigur vei vedea câteva poze uimitoare realizate în fața acelei clădiri.

Cert este că arhitectura a evoluat foarte mult iar în zilele noastre vedem tot mai multe clădiri care ne lasă fără cuvinte. Iată câteva exemple.

Aeroportul internațional Beijing Daxing

Poate nu te-ai fi așteptat să citești despre un aeroport în această listă, dar această clădire trebuie neapărat menționată.

O construcție destul de nouă care a reușit să depășească titulatura de „cel mai mare aeroport” pe care o primise inițial cel din Istanbul. Cunoscut și sub numele de „stea de mare”, forma sa interesantă ocupă o suprafață de peste 6 milioane de metri pătrați.

Pe lângă faptul că acest design este unul foarte frumos, el este și practic. A fost gândit în așa fel încât să facă lucrurile foarte ușoare pentru turiști.

Marina Bay Sands, Singapore

Marina Bay Sands din Singapore este o clădire pe care nu ai șansa să o vezi în fiecare zi. Acest hotel impresionant este o destinație care trebuie neapărat vizitată. Frumusețea sa a contribuit la creșterea interesului turiștilor pentru această zonă.

Deși acesta este un hotel, zona oferă multe opțiuni de divertisment pentru vizitatori. Spre exemplu, persoanele care se cazează în acest hotel cu 2500 de camere vor avea o priveliște superbă din piscina Infinity. Aici sunt și restaurante de top, un cazinou în stilul celor din Vegas, o sală de cinema printre altele. Poate că nu îți place ideea de a merge la cumpărături, dar o vizită la cazinou ar putea fi o schimbare interesantă. Acesta este un loc bun pentru o ieșire între prieteni în care îți poți pune mintea la încercare cu diferitele opțiuni care se găsesc acolo.

Dacă preferi să faci acest lucru în timp ce admiri apusul, poți oricând să găsești alternative online.

Sagrada Familia, Barcelona

Această clădire frumoasă apare adesea în pozele turiștilor care fac o vizită prin Barcelona. Mai mult de atât, acest loc este cunoscut ca fiind una dintre cele mai vechi clădiri care este încă în construcție.

Lucrările au început acum mai bine de 130 de ani. Responsabil la acea vreme era Antoni Gaudi. Totuși, se pare că în anul 2026 s-ar putea să fie finalizată.

În ciuda acestui lucru, basilica are un aspect foarte frumos datorită amestecului de stiluri. Printre acestea întâlnim arcade ornamentale, vitralii strălucitoare și spirale care parcă au un aspect lichid. Dacă mergi în vacanță în Barcelona sigur ai ce vedea, fie că reușești să mergi la interior sau o admiri doar de afară.

Muzeul de artă din Wisconsin

Acest muzeu este un alt punct de atracție cu o arhitectură grozavă. Acest punct de atracție este, de fapt, format din trei clădiri diferite.

Una dintre acestea este Memorialul de război care a fost proiectat de către Eero Saarien. Cea de-a doua clădire este clădirea Kahler din 1975 și aparține lui David Kaler, iar ultima dar nu cea din urmă este pavilionul Quadracci, proiectat de către arhitectul spaniol Santiago Calatrava.

Acest punct turistic este conectat de lacul Michigan printr-un pod. Astfel, pietonii pot să facă accesul în clădire prin intermediul podului în timp ce persoanele care vin cu mașina pot găsi un loc de parcare în subteran.

Casa care dansează, Praga

Nu ai cum să ratezi această clădire atunci când mergi în vacanță în Praga. Arhitectura interesantă se deosebește de restul clădirilor iar elementele deosebite, deși nu fac parte din obiectele pe care le vezi zi de zi, au un farmec aparte.

Unicitatea acestei clădiri o face să iasă în evidență, în timp ce elementele din stilul baroc și Art Nouveau oferă un efect deosebit.

Dacă decizi să faci o vizită și la interior, ar fi bine să știi că la etajul 7 se află un restaurant unde poți gusta preparate rafinate. Dacă e vară, o ieșire pe terasă e un motiv excelent pentru a te bucura de priveliștea superbă pe care ți-o oferă.

Clădiri frumoase și unice există în toată lumea. Unele dintre acestea sunt mai cunoscute în timp ce altele încă nu au ajuns în atenția publicului. Acestea au fost doar câteva dintre clădirile impresionante pe care ai ocazia să le vizitezi.