Ştiinţa remontează la Voluntari şi urcă pe locul 2

0
674

FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-2

Au marcat: Ebralidze 16 / Mihăilă 46, Roman 86.

Stadion: „Anghel Iordănescu”, spectatori: 2.000.

FC Voluntari: Râmniceanu – Ricardinho (46 Harrer), Rodriguez, Balaur, Kocic (82 D. Benzar) – Căpăţână, Gorobsov, I. Gheorghe – Costin (68 Vlad), Ebralidze, Ţâră. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: Mitrev – Armaş, Borţoneanu, G. Deac.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 7, Bălaşa 7, Acka 7, Bancu 4 (46 Vătăjelu) 5 – Qaka 5, Ivanov 5 (72 Ioniţă) 6, Cicâldău 6 – Mihăilă 8, Bărbuţ 8, Markovic 5 (32 M. Roman) 7. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Tiago, Mateiu, Constantin.

Arbitru: Andrei Chivulete 7.

Eliminat: Ţâră 55.

La Voluntari au venit destul de mulţi oameni de fotbal să vadă dacă Universitatea e capabilă să ţină trena CFR-ului în lupta pentru titlu în Liga I. Inclusiv Victor Piţurcă nu a mai rezistat şi şi-a încheiat vacanţa, venind în tribunele arenei „Anghel Iordănescu” să fie mai aproape de juveţi. Numai că viitorii săi elevi n-au avut nicio ocazie în prima repriză, în faţa unei echipe cu care s-au distrat în rundele anterioare Gaz Metan Mediaş şi Viitorul. Mai mult, gazdele şi-au adjudecat întâia jumătate a meciului. Salvatorul Ştiinţei din meciurile anterioare, cu Botoşani şi Astra, Nicuşor Bancu, şi-a îngropat de această dată coechipierii. După un sfert de oră de joc, căpitanul Craiovei a pasat aiurea în centru şi i-a prilejuit lui Ebralidze un gol uşor, deşi execuţia georgianului a fost mai degrabă norocoasă, decât inspirată.

De la vestiare, craiovenii au venit fără căpitanul Bancu şi au egalat la prima fază. Ameninţat de transferul lui Andrei Ivan, Bărbuţ s-a upgradat şi a fost cel mai bun jucător al Craiovei la Voluntari. El a găsit cu stângul assistul pentru Mihăilă, apărut excelent la a doua bară pentru o finalizare poticnită, dar eficientă. Debusolaţi după golul luat practic de la vestiare, ilfovenii au rămas şi mai puţini pe teren. Ţâră a încasat două galbene pentru lovituri cu cotul, deşi merita roşu încă de la prima, când l-a umplut de sânge pe Acka. Craiova n-a fost capabilă să profite imediat de superioritate, chiar dacă a avut ocazia supremă, un penalty. Mihăilă i-a „luat şunca din fasole” lui Ion Gheorghe, care a mai nimerit doar piciorul olteanului. Numai că Alex Cicâldău a tratat superficial uriaşa şansă de gol, pasându-i pur şi simplu de la 11 metri fostului coechipier de la Viitorul, Râmniceanu. Una dintre cele mai frumoase ale meciului s-a încheiat superb, cu foarfeca lui Bălaşa, dar nu şi eficient, câţiva centimetri lipsind pentru un gol de senzaţie. O nouă acţiune în mare viteză a lui Bărbuţ a creat panică în defensiva gazdelor, dar a rezultat numai un corner. Zece astfel de faze fixe au avut alb-albaştri, iar la ultima au şi reuşit golul victoriei. Mihai Roman a fost adevăratul dragon în duelul cu Ionuţ Balaur, plasând mingea cu capul în dreapta lui Râmniceanu. Craiova face o primă repriză modestă, dar apoi întoarce rezultatul la Voluntari şi se suie pe poziţia secundă, înainte de venirea lui Victor Piţurcă. Papură îşi încheie mandatul cu o linie de clasament remarcabilă, deloc demnă de contestările de care a avut parte. Pentru Ştiinţa urmează Victor Piţurcă şi apoi derby-ul cu FCSB, când mai mult ca sigur „Ion Oblemenco” va fi un adevărat vulcan.