Proiectele de la Muzeul de Artă, subiect de gâlceavă

0
727
Muzeul de Artă Craiova, unitate parţial finanţată a Consiliului Judeţean Dolj a comunicat disponibilizarea sumei de 1,218 mii de la cheltuielile de capital alocate în acest an, de la următoarele obiective : „Sistem de iluminatz muzeal interior” – 1154 mii lei; Studiu de Fezabilitate (SF) pentru „Sistem de climatizare” – 1 mii lei şi nu în ultimul rând, Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic (PT) şi execuţie  pentru „Luminator – realizare măsuri protecţie incendiu la Muzeul de Artă Craiova”– 22 mii lei, respectiv 1 mii lei.
În cazul primului proiect, directorul executiv al Muzeului, arhitectul Emilian Ştefârţă a precizat ieri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Dolj, la o interpelare a consilierului judeţean Marian Irinei, că deşi au fost organizate mai multe proceduri  de achiziţie publică prin intermediul SICAP, nu au fost identificaţi operatori economici care să îndeplinească criteriile de atribuire, iar timpul scurt nu permite finalizarea obiectivului până la sfârşitul anului.
 În ceea ce privesc banii pentru Studiile de Fezabilitate, consilierul judeţean Marian Irinei a menţionat că se întorc la Consiliu Judeţean pentru a treia oară şi că a atras atenţia şi anul trecut în legătură cu modul în care se fac licitaţiile la Muzeu pentru aceste proiecte. „Am ridicat această problemă şi în urmă cu mai mult timp. Spuneam că banii pentru SF-uri vor fi alocaţi inutil. Acum constatăm că aceşti bani se întorc la Consiliu Judeţean pentru a treia oară. Citim  în nota de fundamentare că pentru „Sistemul de climatizare” nu au fost operatori economici care să participe la procedurile de achiziţie organizate prin intermediul SICAP. La fel s-a întâmplat şi pentru proiectul cu Luminatorul, asta în condiţiile în care domnul director ne-a spunea că licitaţia e ca şi rezolvată, că este optimist. Acum constatăm că suntem în acelaşi punct de unde am plecat”, a explicat Marian Irinei, consilier liberal.