Teodorovici: Pilonul II de pensii nu va avea de suferit. La Guvern facem o analiză

0
160

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teorodovici, a afirmat miercuri că la nivelul Guvernului se face o analiză în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, pentru ca acesta să fie îmbunătăţit.

„Pilonul II nu va avea de suferit. A, că noi la nivel de Guvern facem o analiză şi vedem exact: zece ani de zile, ce a înseamnat Pilonul II de pensii? Se puteau aplica comisioane mai mici? Putea fi oare un randament mai mare?”, a declarat Teodorovici, la Antena 3.

În plus, se va face printr-o negociere cu administratorii de fonduri private, a confirmat ministrul Finanţelor, în condiţiile în care aceste fonduri au investit şi în companii de stat. „Sunt doar propuneri de îmbunătăţire a modului în care astăzi Pilonul II funcţionează”, a mai spus Teodorovici.

„Am spus-o şi în Parlament, ca ministru de Finanţe: nu voi pune niciodată în balanţă veniturile românilor cu problema deficitului. Adică niciodată n-o să tai, ca ministru de Finanţe, de la Pilonul II, să suspend, să opresc sau ce să fac eu pe-acolo”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a mai susţinut că Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, nu a afirmat că trebuie daţi mai puţini bani sau că trebuie tăiate aceste contribuţii. (Sursa: Mediafax)