Trei elevi doljeni eliminaţi de la proba obligatorie a bacalaureatului

0
251

360 de elevi doljeni din totalul de 2.872 înscrişi au preferat să stea ieri acasă, în loc să se prezinte la cea de-a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat – cea obligatorie de istorie sau matematică. La fel ca şi la primul examen scris, cel care a avut loc luni, încă trei elevi doljeni au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze. Doi dintre ei au fost excluşi după ce au fost surprinşi schimbând ciornele între ei, iar cel de-al treilea a fost surprins de profesorii supraveghetori în timp ce primea informaţii printr-un dispozitiv wireless.

“Astăzi 29 august s-a desfăşurat cea de-a doua probă la disciplina obligatorie, unde am avut înscrişi 2.700 de candidaţi la matematică şi 100 de elevi la istorie. Din totalul celor înscrişi, 360 de candidaţi au fost absenţi astăzi având în final un procent de 86% promovabilitate. Ca şi la prima sesiune au fost trei situaţii în care elevii au fost eliminaţi din examen pentru fraudă. Două eleve şi-au schimbat între ele ciornele, iar un elev a fost descoperit având asupra sa un sistem wireless”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Nicuşor Cotescu.

Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului va continua vineri, cu proba scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării. Pentru care s-ai înscris 1.800 de candidaţi. Pe data de 2 septembrie, vor fi afişate rezultatele şi tot atunci vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 16.00 – 20.00).

Şi în acest an, la bacalaureat, lucrările elevilor au fost pline de perle, mai ales la limba română. Iată o colecţie de perle, marca Bac 2012: “Cratima nu leagă, ci dezleagă cuvinte”; “Victoriţa pleacă cu Ghiţă să nu se încurce Lipan cu alta”; “Baltagul de Ion Slavici”; “Acţiunea romanului Moromeţii este plasată în capitala unui judeţ de munte”, „În centrul României se află relaţia dintre tată şi fiu”.