Ford anunță prețurile de lansare în România pentru Transit Courier și Tourneo Courier, fabricate în uzina Ford Otosan din Craiova

0
1047

Ford România anunță astăzi prețurile pentru noile Transit Courier și Tourneo Courier, modele complet noi, ce vor fi produse în fabrica Ford Otosan de la Craiova.

Ambele modele au fost complet reproiectate, pentru a crește gradul de productivitate și spațiul de la interior și integrează soluții inteligente pentru depozitare, acces, conectivitate și asistență activă. Transit Courier a fost proiectat în jurul unei suprafețe de marfă mai mari și mai ușor configurabilă, care oferă cu 25% mai mult volum de încărcare față de modelul anterior, inclusiv sarcină utilă crescută și posibilitatea de a transporta doi europaleți.

„Transit Courier reprezintă un nou început pentru Ford în segmentul în care concurează, fiind construit pentru a satisface nevoile de productivitate, eficiență și durabilitate ale clienților noștri. Am încredere că piața va aprecia dimensiunile interioare care au crescut semnificativ, dar și echiparea generoasă pe care o propunem încă de la versiunea de bază. Ford Pro este liderul incontestabil al pieței de vehicule comerciale în Europa și ne bucurăm că, datorită noului Transit Courier, vom juca un rol și mai important pe segmentul pe care acesta concurează în piață. De asemenea, rețeaua de dealeri autorizați Ford Transit Center este pregătită să consilieze clienții pe partea tehnică de produs, dar și să ofere soluții after-sales și costuri de finanțare și exploatare eficientizate”, a declarat Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services.

Transit Courier poate fi comandat în două versiuni de motorizare – 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP), ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. Tourneo Courier este oferit într-o singură versiune de motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte.

Transit Courier și Tourneo Courier beneficiază de un pachet bogat de echipamente standard, printre care: aer condiționat manual, sistem multimedia SYNC4 cu ecran de 8 inchi și conectivitate Apple CarPlay și Android Auto fără fir, pachet de asistență Co-Pilot 360 (asistență pre-coliziune, asistență inteligentă pentru viteză, sistem păstrare a benzii, recunoașterea semnelor de circulație, senzori parcare spate) și faruri cu fază lungă automată și lumini de zi.

Designul complet nou al caroseriei Transit Courier permite o capacitate de încărcare crescută în toate direcțiile. Lățimea dintre pasajele roților din spate este de 1.222 mm, permițând furgonului compact să transporte pentru prima dată doi europaleți. Volumul total de încărcare este acum de 2,9 m3, cu 25% mai mult decât modelul anterior. Noua opțiune de încărcare prin peretele despărțitor permite clienților să transporte articole precum scânduri sau țevi cu lungimea de peste 2.600 mm.

Tourneo Courier este un vehicul polivalent, dezvoltat pentru a transporta cinci adulți și bagajele lor în mod confortabil și cu un caracter practic ridicat, integrând o banchetă spate fracționabilă 60/40 cu un spațiu pentru bagaje mai mare cu 44% față de anteriorul Tourneo Courier. Ocupanții beneficiază, de asemenea, de spațiu îmbunătățit la nivelul umerilor și al capului, precum și de o gamă de opțiuni inteligente pentru depozitare, inclusiv o consolă centrală configurabilă. Siguranța este prioritară pentru Tourneo Courier, acesta fiind dotat în echiparea standard cu un airbag central, care se deschide între șofer și pasagerul față.

Transit Courier, în echiparea Trend, cu motorul 1.0 EcoBoost de 100 CP, cu transmisie manuală cu 6 trepte are un preț special de lansare în România de 15.550 euro fără TVA. Persoanele juridice care doresc finanțare pot face achiziția prin Ford Leasing, un produs de leasing financiar cu marjă 0% plus Euribor și avans de la 20%, oferit de UniCredit Leasing, în termeni și condiții comunicați ulterior de către Ford și UniCredit. Garanția extinsă complexă de 2+2 ani, în limita a 150.000 km, este inclusă pentru orice versiune comandată.

Tourneo Courier Trend cu motorizarea 1.0 EcoBoost de 125 CP și cutie de viteze manuală cu 6 trepte are un preț special de lansare de 18.100 euro fără TVA. Persoanele juridice care doresc finanțare pot face achiziția prin Ford Leasing, un produs de leasing financiar cu marjă 0% plus Euribor și avans de la 20%, oferit de UniCredit Leasing, în termeni și condiții comunicați ulterior de către Ford și UniCredit. Garanția extinsă complexă de 2+2 ani, în limita a 150.000 km, este inclusă pentru orice versiune comandată. Configuratorul este deja online pentru Transit Courier, cât și pentru Tourneo Courier. De asemenea, pot fi accesate și paginile de produs pentru cele două modele – Transit Courier și Tourneo Courier. Transit Courier și Tourneo Courier se vor fabrica în uzina Ford Otosan de la Craiova. Comenzile sunt deja deschise, iar primele livrări sunt programate pentru finalul acestui an. Versiunile electrice, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, vor intra în producție ulterior, în 2024.