Azi, derby în Gruia, CFR Cluj – “U” Craiova

0
298

În derby-ul etapei a treia a Superligii, CFR Cluj întâlneşte Universitatea Craiova, în Gruia, azi, de la ora 21.30. Laurenţiu Reghecampf îşi va începe al doilea mandat pe banca tehnică a Ştiinţei. În primul, a pierdut ambele meciuri în Gruia, 1-0 şi 2-1. Ardelenii şi-au schimbat în vara aceasta antrenorul, o mare parte din lot, precum şi stilul de joc, părând o echipă mai solidă decât în mandatul lui Dan Petrescu, fapt demonstrat şi în Europa, contra unei echipe puternice precum Adana Demirspor. Ştiinţa a început ezitant campionatul şi are deja un alt antrenor după două etape, iar şansa ei în seara aceasta este legată de menajarea unor jucători de către gazde, în perspectiva returului din Conference League. Ca de obicei, Craiova va avea susţinere puternică din tribune, galeria din Peluza Nord fiind mai numeroasă în Gruia decât cea a gazdelor.

„Cred că este un meci de referinţă, în care noi putem să arătăm ce ne dorim în acest an. Oricând joci cu CFR Cluj este un meci dificil. Nu contează că joci acum sau mai târziu. Este o echipă care a câştigat foarte mulţi ani la rând campionatul, are jucători cu multă experienţă şi au mai fost aduşi şi alţii. Trebuie să ne ridicăm la un nivel foarte bun, pentru că altfel nu va fi posibil să câştigăm în Gruia. Clar este un avantaj pentru noi că nu jucăm în cupele europene şi trebuie să profităm de acest lucru, fiindcă dacă ai meci în Europa îţi creează un dezavantaj, în primul rând o oboseală în plus, stresul de care ai parte. Să nu credeţi că CFR nu îşi doreşte să ajungă în grupele Conference League, este un obiectiv foarte important pentru ei, în primul rând cel financiar, să ajungă mai departe. Dar au destui jucători în lot şi cu siguranţă şi la meciul cu noi vor fi foarte bine” a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Antrenorul ardelenilor, Andrea Mandorlini, a anunțat că vor fi multe schimbări în formula ”feroviarilor” pentru întâlnirea cu Universitatea Craiova. “Pot să spun că sunt mulțumit pentru că suntem în cursă și ne jucăm șansele în returul din Turcia. Sunt mulți jucători care au evoluat care vor trebui să se recupereze. Voi schimba mulți jucători la meciul cu Craiova” a spus italianul.

Prefaţa LPF:

“Arena „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca va găzdui un duel de gală între două dintre echipele aflate mereu în luptă pentru locurile fruntaşe.

Deşi a început sezonul cu un lot mult schimbat şi cu o nouă bancă tehnică, gruparea clujeană are un start formidabil de campionat, cu două victorii şi cinci goluri marcate!

De partea cealaltă, Universitatea este fără gol încasat şi doar ghinionul din jocul cu Oţelul a făcut să nu aibă punctaj maxim.

Cele două echipe s-a mai întâlnit de 34 de ori în principala competiţie internă, de 13 ori s-au impus clujenii, de 10 ori au câştigat craiovenii, iar alte 11 partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 17 meciuri – 8 succese CFR Cluj – 5 remize – 4 victorii U Craiova.

Primul meci din intervalul amintit a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru vizitatori în ratarea calificării în cupele europene.

Ultimul succes reuşit de olteni din postura de oaspeţi: 24 aprilie 2021, CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-2.

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 7 mai 2023, CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-1, marcatori Karlo Muhar, respectiv Andrei Ivan.

Mediile de vârstă: CFR Cluj – 25 ani şi 11 luni. Universitatea Craiova – 24 ani şi două luni.”