Alb-albaştrii sub lupă

0
507

Pigliacelli – Nu a fost solicitat prea mult. A prins o centrare din dreapta, deviată, în partea secundă, o minge mai degrabă înşelătoare decât o ocazie concretă. A avut noroc cu bara în ultimul minut. De data aceasta parcă i-au ieşit mai bine degajările.

Vlădoiu – A jucat puţin, păcat că s-a accidentat tocmai când prinsese loc de titular.

Martic – A intrat bine, chiar dacă n-a prins poarta cu acel şut la pasa lui Bărbuţ. A oferit apoi două centrări de gol pentru Roman, numai a doua l-a găsit pe atacant în poziţie regulamentară. Cam precipitat în partea secundă, când a încercat să degajeze şi a trimis mingea paralel cu poarta, prin careul propriu.

Acka – Parcurge o perioadă bună, paradoxal, tocmai când a suferit accidentări,  la gleznă şi la arcadă. Dacă-l ţine forma aceasta va fi greu de scos din primul 11, chiar după sosirea unui nou stoper.

Kelic – Începutul de sezon parcă nu e la nivelul celui de anul trecut. A greşit în prima repriză, cu o respingere direct pentru voleul lui Florea, care a şutat peste poartă. L-a pierdut pe Neicuţescu la ultima fază, când atacantul Chindiei a reluat cu capul în transversală. A fost de două ori la finalizare, o dată cu capul, apoi cu stângul, la centrarea lui Bancu, dar la fel de neispirat ca la ultima fază de la Gyor.

Bancu – Este unul dintre jucătorii care poate alerga necontenit, acoperă bine tot flancul, chiar dacă adversarii au forţat pe partea sa în repriza secundă. Nici Constantin şi nici Vătăjelu nu l-au ajutat prea mult. A avut câteva centrări bune, mai ales cea pentru Kelic şi cea pentru Roman. A făcut un meci la nivelul său.

Qaka – Distribuit de Papură la închidere, nu a arătat deloc că ar fi superior lui Mateiu. Din contră, Mateiu verticalizează mai mult, avansează cu mingea, albanezul a limitat la câteva piruete, la a proteja mingea şi la pase laterale. A pierdut cam multe dueluri. Nu a impresionat, tocmai când a fost utilizat pe postul său de bază. Probabil va mai avea şansa de a juca inter.

Mateiu – Nu a intrat prea bine, dar parcă niciodată când a venit de pe bancă nu a adus vreun plus, e mult mai concentrat şi mai conectat când e titular.

Ivanov – O evoluţie bună, chiar dacă nu a avut realizări remarcabile. A alergat mult, a recuperat, a pasat, au fost câteva momente când trebuia să scape mai repede de minge, are tendinţa de a proteja excesiv, vrea să-i arate adversarului direct că nu e capabil să-l deposedeze şi pierde un tempo important pe tranziţia pozitivă.

Cicâldău – Parcă de la început a părut obosit, a fost defazat, nu şi-a asumat pătrunderi pe spaţii, a apărut rar demarcat între linii, a fost departe de minge. Iar de la el se aşteaptă mult. S-a remarcat numai la cele două lovituri libere executate periculos şi a mai avut un şut la începutul jocului, spre colţul lung, dar Aioani a prins. Pe final era epuizat, nu mai era capabil nici de un sprint de câţiva metri în bandă.

Vătăjelu – Unul dintre cei mai slabi de pe teren. Nu are nicio prestaţie bună de când a revenit. Era de aşteptat ca el să fie peste nivelul arătat când a plecat, dar e mult sub potenţial. Nu a recuperat, nu a ţinut mingea, a rămas în ofsaid pe o contră, nu a intrat eficient în combinaţii, a avut o finalizare în peluză, a pus adversarii pe contraatac de două ori. O singură fază bună a avut, când a centrat pentru călcâiul lui Roman, dar nici atunci suficient de puternic pentru ca devierea să fie periculoasă.

Bărbuţ –A jucat destul de bine, chiar dacă nu la nivelul arătat cu Dinamo. A avut câteva raiduri periculoase, a scos o lovitură liberă de lângă careu, a conlucrat bine cu Martic în bandă, căruia i-a şi scos o minge foarte bună pentru şut, în prima parte, a mai avut un contraatac devastator, dar până la finalizare, ca şi cu Dinamo. Din păcate echipa nu are back-up acolo,  nu ştim de ce este capabil Ioniţă.

Constantin – Evoluţie discretă, n-a reuşit mare lucru. A avut ocazia să centreze în câteva rânduri, a avut execuţii modeste. Trecut pe final în centru, după ieşirea lui Cicâldău. Craiova are mari probleme cu jucătorii under. Papură spunea că „are balta peşte” când a fost întrebat de acest subiect, dar este evident că suferă echipa la acest capitol, mai ales o dată cu accidentarea lui Mihăilă. Baiaram a dezamăgit cu Dinamo, Constantin n-a reuşit nimic în afara acelui şut cu Clinceni, Borţa a fost slab şi el la Dinamo. Vlădoiu s-a accidentat tocmai când prinsese loc în echipă. Şerban a avut un debut dezastruos cu Clinceni, fiind scos repede.

Roman – Indiscutabil, a fost meciul său. Gol cu capul, din ofsaid centimetric, gol cu capul în debutul părţii secunde, blocat când scăpase singur, faultat de adversarul pe care-l depăşise în viteză, încă o reluare cu capul din 6 metri, slabă, pe portar, la centrarea lui Bancu, deviere cu călcâiul la centrarea lui Vătăjelu. În plus, a alergat enorm, a făcut presing inclusiv în ultimele minute, când şi cei care veniseră de pe bancă păreau mai lenţi. Are deja 3 goluri, să-l ţină forma aceasta şi nu se mai gândeşte nimeni la Koljic. Problemele sale sunt la fazele „unu la unu” cu adversarul, cu mingea la picior, nu are tehnica necesară pentru a-i depăşi pe fundaşi.