Germania: Aliatul bavarez al Angelei Merkel critică din nou politica sa privind refugiaţii

0
321

fvdAliatul bavarez al Angelei Merkel a criticat din nou sâmbătă politica cancelarului faţă de refugiaţi, în contextul în care aceasta este supusă unei presiuni tot mai mari în Germania după două atentate comise în ultimul timp de refugiaţi, relatează AFP. Angela Merkel a apărat joi politica sa privind migraţia, în ciuda criticilor din ce în ce mai intense după cele două atentate din Bavaria. Ea şi-a reafirmat, de altfel, convingerea că “vom ieşi la liman”, făcută publică prima dată la finalul verii lui 2015, anul în care Germania a primit peste un milion de refugiaţi.

Sâmbătă, Horst Seehofer, şeful CSU, ramura bavareză a conservatorilor germani, s-a distanţat de acest crez. “Cu cele mai bune intenţii, nu pot să mi-l asum. Situaţia este prea problematică” şi soluţiile identificate până acum prea “nesatisfăcătoare”, a declarat el sâmbătă la Tegernsee, la finalul unei reuniuni a guvernului bavarez.

Dând asigurări că nu vrea să declanşeze “nicio dispută” cu CDU, partidul Angelei Merkel, Seehofer, aliat al cancelarului la nivel naţional dar opozant înverşunat al politicii sale a porţilor deschise faţă de refugiaţi, a explicat că trebuie privită “realitatea” în faţă şi să nu se spună “lucruri false opiniei publice”.