Echipa de haltere a Rusiei a primit interdicţie de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio

0
312

nbgFederaţia Internaţională de Haltere (IWF) a anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat oficial, că echipa Rusiei a primit interdicţie de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, fiind acuzaţi că au încălcat regulamentele antidoping.

Comitetul Internaţional Olimpic a decis, săptămâna trecută, că Rusia nu va primi o interdicţie generală de participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi va lăsa federaţiile internaţionale să decidă, iar echipa de haltere este prima care are de suferit. Mai mult, doi dintre componenţii echipei erau deja suspendaţi din cauza încălcării regulilor antidoping, în timp ce alţi opt au fost numiţi în raportul McLaren.

“Integritatea sportului de ridicare a greutăţii a fost serios afectată în urma multiplelor scandaluri de dopaj în care au fost implicaţi sportivii ruşi. Prin urmare, am aplicat sancţiunea adecvată pentru a păstra curată imaginea sportului nostru”, se arată într-un comunicat oficial emis de Federaţia Internaţională de Haltere (IWF).