ÎNOT – Potec, out la 400 de metri

0
242

Camelia Potec a ratat, ieri, calificarea în finala probei de 400 metri liber, din cadrul concursului de nataţie.

Potec a luat startul în seria a treia, încheind pe locul 6, cu timpul de 4:11.43 minute. În calificări s-au aflat la start 35 de sportive împărţite în cinci serii. Camelia Potec va lua startul şi în proba de 200 şi 800 de metri liber. În prima zi a JO, Dragoş Agache a ratat şi el calificarea în semifinalele probei de 100 de metri bras, încheind seria a treia a calificărilor, pe ultimul loc (8).

Lochte l-a ridiculizat pe Phelps

Americanul Ryan Lochte (foto) a câştigat prima medalie de aur din concursul de înot de la Jocurile Olimpice, impunându-se în proba de 400 de metri mixt. Însă marea surpriză o reprezintă clasarea în afara podiumului a conaţionalui şi rivalului său, Michael Phelps.

Ryan Lochte a terminat cursa de sâmbătă seară cu un timp de 4:05.18, pe locurile următoare clasându-se brazilianul Thiago Pereira (4:08.86) şi japonezul Kosuke Hagino (4:08.94).

Campion olimpic în această cursă la ultimele două ediţii ale Jocurilor, Phelps a rămas de această dată în afara podiumului, fiind cronometrat în 4:09.28, o confirmare a faptului că înfrângerile suferite în ultima perioadă în faţa lui Ryan Lochte nu au fost întâmplătoare.

Eşecul de a se clasa între primii trei reprezintă o grea lovitură pentru Phelps, care încearcă la Londra să devină sportivul cu cele mai multe medalii din istoria Jocurilor Olimpice. Pentru a-şi atinge obiectivul, americanul are nevoie de trei clasări pe podium la această ediţie.

Şansele sale din acest punct de vedere rămân însă destul de importante, în condiţiile în care Phelps va concura în alte şase probe la Londra.