CANOTAJ (F) – Ambele echipaje, două rame fără cârmaci şi 8+1, în emoţiile recalificărilor

0
258

Flotila de aur a României pare a fi intrat în istorie. La Londra, canotajul feminin, altădată abonat la medaliile de aur, a trimis doar două echipaje, două rame şi 8+1, şi nici unul nu a obţinut calificarea directă.

Primul, format din dublele campioane olimpice Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, a terminat, sâmbătă, pe locul trei în serie şi va trage astăzi în recalificări pentru a prinde finala, unde e cotată cu şanse mici la titlu.

Ieri, a intrat în concurs şi a doua barcă, cea de 8+1. Echipajul format din Cristina Grigoraş, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu şi Nicoleta Albu, a terminat abia pe locul doi în cea de-a doua serie. Cum în finală merg direct doar câştigătoarele celor două serii, România va fi nevoită să mai dispute o nouă cursă, mâine, de la ora 12.50. În recalificări, vor fi cinci echipaje, dintre care primele patru se vor califica în finală, acolo unde se vor alătura bărcilor din SUA şi Canada.