Vătăjelu: „Au fost stagii de pregătire mult mai grele decât acesta”

0
363

Se pare că alb-albaştrii nu prea au alergat în cantonament, pentru a beneficia de această pregătire la meciurile oficiale. Nenumăraţii preparatori fizici ai Ştiinţei şi antrenorul Ouzounidis i-au solicitat la minim pe jucători în acest stagiu de pregătire şi mai mult s-a jucat miuţă. Aşa cum au declarat şi alţi colegi ai săi, fundaşul Bogdan Vătăjelu consideră că a fost un cantonament mult mai uşor, comparativ cu alte stagii, dar el crede că aşa fac şi  echipele mari.

„Eu am avut o mică accidentare, m-am şi antrenat separat o perioadă. Cred că la ultimul meci amical se va crea un etalon pentru ce va fi în Liga I şi în cupele europene. Au fost stagii de pregătire mult mai grele decât acesta, înainte se lucra mult mai mult fizic, acum lucrăm mult mai mult cu mingea. Filosofia s-a schimbat mult faţă de ce era mai demult, sunt sigur că în campionatele mari aşa se lucrează, eu un mod nou, care pune accent pe lucrul cu mingea” a spus Vătăjelu.

Vătăjelu consideră că şi succesele din amicale sunt importante, pentru moral, deşi pe Marinos Ouzounidis îl preocupă mai mult jocul, care nu prea a funcţionat de când a preluat echipa din Bănie.  “A fost un meci destul de intens, Mister chiar ne-a cerut asta la şedinţa dinaintea meciului să avem intensitate, fiindcă ştiam că nu jucăm toţi pe întregul parcurs al jocului şi trebuia să ştim la ce capacitate fizică suntem. În prima repriză am avut foarte multe ocazii, noi nu am dat gol şi pe contraatac au deschis ei scorul. În repriza a doua am jucat mult mai bine. Ne bcuurăm că a fost un antrenament, un test bun şi o victorie cu o echipă destul de bună şi de agresivă. Sunt importante victoriile pentru moral, deşi antrenorii nu pun prea mare bază pe rezultate în amicale, Mister ne-a şi spus asta, că îl interesează mai puţin rezultatul şi mai mult jocul. Ne-a cerut să jucăm ce ne cere, să avem o exprimare bună. E loc de mai bine în orice moment şi sper să rămânem cu lucrurile bune şi să le îndreptăm pe cele mai puţin bune” a declarat Vătăjelu.

Un alt fundaş lateral, Ştefan Vlădoiu, a declarat şi el că au fost numai câteva antrenamente tari, la începutul stagiului, apoi staff-ul a scăzut intensitatea şedinţelor de pregătire: “Ne bucurăm că am jucat bine, mai ales că în meciul trecut, cu Ufa, nu am avut o evoluţie bună, poate şi pentru că am fost obosiţi după primele zile mai grele. Am dominat jocul de la un capăt la altul, diferenţa de scor putea fi mult mai mare. Am fost mult mai proaspeţi, pentru că am avut antrenamente mai uşoare, după ce în primele zile am încărcat mai mult. Pregătirea contează în această perioadă, ne bucură jocul, nu rezultatul, chiar dacă şi victoriile ne dau încredere. Trebuie să începem bine campionatul, cu dreptul, mai ales că jucăm acasă” a declarat Ştefan Vlădoiu.

Craiova mai are două jocuri de pregătire în Austria: pe 2 iulie cu SV Horn (liga a III-a din Austria) şi pe 3 iulie cu Olympiakos Pireu, campioana Greciei. Oltenii încep sezonul cu Supercupa României, pe 10 iulie, de la ora 20, cu CFR Cluj, pe Arena Naţională, iar în Liga I debutează acasă, cu FC Argeş, sâmbătă, 17 iulie, de la ora 21.30.