Alertă meteo pentru 33 de județe. Ploi torențiale și caniculă până joi

0
545

Mai multe județe din țară se vor confrunta cu instabilitatea atmosferică și canicula, conform ultimelor avertizări meteo transmise de ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, 30 iunie, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă, dar şi de caniculă. Acestea vizează un număr total de 33 de judeţe și va fi valabilă până joi, 1 iulie, la prânz.

Conform prognozei transmise de meteorologi, în intervalul 30 iunie, ora 11:00 – 1 iulie, ora 12:00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe zone de pe raza a 12 judeţe. Acest fenomen se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, prin căderi de grindină şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25 până la 40 l/mp. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe alocuri după orele serii şi în restul teritoriului.

Judeţele avertizate cu Cod galben sunt: Vaslui, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Dolj şi, parţial, Timiş, Arad, Bihor, Bacău şi Vrancea.