Concert coral în Parcul „Romanescu”

0
989

Vineri, 3 iulie, de la ora 19:00, Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, dirijată de prof. univ. dr. Eugen Petre Sandu invită iubitorii genului la un concert cu un repertoriu divers, incluzând muzică sacră (bizantină şi gospel) şi prelucrări folclorice. Publicul prezent la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” va asculta lucrări compuse de Dragoş Alexandrescu, Sorin Vulcu, Sabin Pautza, Ion Vidu, Gheorghe Oprea, Eugen Petre Sandu şi Grigore Cudalbu. 

În program:

Dragoș Alexandrescu: “Tatăl nostru”

Sorin Vulcu: “Luminânda”

Simeon Nicolescu: “Iac-aşa!”

Mihail Ştefănescu: “Hora Staccato”

Adrian Pop: “Colinda de pricină” (“Vine hulpe di la munte”)

Gheorghe Danga: “Sârba în căruţă”

Augustin Bena: “La fântână”

Gheorghe Danga: “Sârba pe loc”

Ioan Dumitru Chirescu: “Doruleţ, doruleţule”

Sabin Pautza: “Sării mândra”

Ion Vidu: “Ana Lugojana”

Pretorian Vlaiculescu arr. Valentin Gruescu: “Brâul amestecat”

Gheorghe Oprea: „Unde-i dorul sunt şi eu”

Eugen Petre Sandu: “Catrene”

Grigore Cudalbu: “Prolog. Parlamentări”

Sabin Drăgoi: “Trandafir de pe răzoare”

Anders Orhwall: “Swing low, sweet chariot”

Sabin Pautza: “Jericho”

Henry Thacker Burleigh: “My Lord, what a mornin’”

William L. Dawson: “Ain’-a That Good News”

Jester Hairston: “Elijah Rock”

Născut în anul 1965, Eugen-Petre Sandu este dublu licenţiat în muzică (specializările pedagogie muzicală şi compoziţie). După absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în perioada 2001 – 2004 a urmat studii doctorale, în teza sa de doctorat abordând tema “Stabilitate şi spontaneitate în creaţia epică folclorică” (îndrumător – prof. univ. dr. Gheorghe Oprea). Din anul 1996 este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, iar din anul 2004 a devenit şi membru al Asociaţiei Naţionale Corale din România.

Simultan cu desfăşurarea carierei dirijorale, Eugen Petre Sandu a activat şi ca profesor de clarinet şi compoziţie, remarcându-se, totodată, şi în domeniul compoziţiei. De asemenea, a scris numeroase articole şi cărţi de specialitate (volumele ”Stabilitate şi spontaneitate în creaţia epică folclorică”, 2006; ”Colindul – între mit şi realitate”, 2006), studii de muzicologie (”Creaţia folclorică – proces deschis”) şi a compus lucrări corale, publicate în volumele: ”Ingratitudini”, (două volume, 2006), ”Album de piese pentru cor mixt” (ediţie revizuită, 2008), ”Album de coruri pentru voci egale” (ediţie revizuită, 2008). În acest sens, creaţii artistice ale sale au fost achiziţionate şi au intrat în patrimoniul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

În perioada 1991 – 2013 a fost cadru didactic asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Din anul 2003 desfăşoară o importantă carieră didactică în calitate de profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de LitereUniversitatea din Craiova.